Skip to main content

Oh Hari Gumbira ria =)

MHIK ada sebelah mase menulis blog ni...syebok aje hehehehe

ohhh hari ni best walau kaki saket akibat jalan shopping seharian..
pagi2 lg tepat pukul 10suku, i, MHIK, mama n abah dh tercongok dh kat Jusco Au2 tu heheh. Mama beli 4 cadar satin ok hahaha sale gile... then MHIK and I tinggalkan abah n mama berdating berdua2an *alasan padahal i sendrik yg nak dating berdua2an..kan sayang kan kan...
We all heading to MidValley..yeah....mamam2 kat Chilis idamanku then terus berjuang utk shopping... arghhhh tension almost 2 hours tp tak jumpe pon yg berkenan di Jusco Mid tu...then jalan2 je la..ternampak Metrojaya we all masuk...yes dpt la beli brg2 sket hehehehehe suke...

N lebih suke i dpt makeup set idaman i..heheheh thanks sayang *sambil pandang MHIK kat sebelah..ummuaahhssss

to amy, i pun tatau nak suggestion bajet camne, i pun runsing hahahahaha...btw tarikh nikah di kedepan kan ke 8August tau..bukan 25July..so tambah beberapa hari utk berdebar2 hehehe

Checklist barang hantaran
yus --> jiha
1. Jam -- Done
2. Make Up -- Done
3. Cincin n Mas kawen -- KIV
4. Hantaran -- KIV
5. Perfume -- KIV
6. Set Spa -- Done
7. Handbag n Shoe -- KIV
8. Misteri 1 -- KIV
9. Misteri 2 -- KIV

jiha --> yus

1. Cincin -- KIV
2. Jam -- Done
3. Shirt n pants -- Done
4. Wallet n belt -- Done
5. Shoes -- Done
6. Quran -- KIV
7. Jubah Solat -- KIV
8. Perfume -- KIV
9. Cupcakes -- KIV
10. Buah -- KIV
11. Misteri 1 --
KIV

Arghhh byk nye tak beli lagi adoyai.....


Comments

  1. i lg ape pn x bli! huhuhu...serabut dok pk...ooo..u nye dikedepankn ye? ooo...tambah ari bdebar2..ayuh kite bdebar!!! hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…