Skip to main content

Pengantin yg bengang =|

Nak menyuarakan tak puas hati sgt2...
dekat butik yg i amek pelamin dll...

butik SisMurni di Taman Melawati, pelamin die outsource to Tajul...sorry tp saya mang sgt tak puas hati =(

perasan dr awal perjumpaan, die jarang jot down ape yg i nak, theme that i wanted, even i bg sample gambar kat die pon...die suruh i simpan dulu..nanti nak dekat2 baru bg...teruk betul working style die

i amek pelamin + pelamin mini nikah + overcoat silk shantung lelaki + aksesori + dulang kayu.....total harga RM2300...pelamin je almost RM2000...tk bebrbunyi sgt cos dah kenal kan...harapan die akan buat the best la...konon!!!!

ok ni yg buat saya sgt tak puas hati...they never listen to what i wanted, before janji khamis mlm tu mau siapkan semua pelamin...dtg lambat tak call nak dtg pukul berapa....hr jumaat tu kate nak dtg pukul 11am...tapi tak sampai2, tak text pon kate nak dtg lambat...pukul 230pm br sampai si Tajul tu...bengang aku....i terperanjat beruk tgk pelamin...kenapa ade gold2..my theme suppose to be white n sweet pink...kakak2 n family lain yg terpaksa alter sket pelamin tu..geram!!!!
n bile ckp, kan we all request lain, nak bunga2, si Tajul tu boleh ckp "lari la budget i camni?"...hello ur pelamin looks like cheapoooooo one tau...bunga pon pale..kaklong yg suruh tambah colour sket kat bouquet tu....the pelamin totally different dgn gambar yg i bg die dulu...bodoh!!!

persalinan suami pulak n kasut pengantin perempuan....SisMurni dulu janji nak beli baru...damn..tak baru pon...kasut tu manik siap tercabut n tak muat pulak tu...terpaksa i bersanding pakai kasut nikah warna putih itu huhuhu

back to the pelamin...like a zillionnnssss times we all reconfirm ngan SisMurni tu tanye if payung n alatan2 merenjis comes with the pelamin tak? die cakap yes....
bile tibe harinye...yg sampai, alas tangan which kotor nak mampus mcm tak pernah basuh dr mule beli, my mum terpaksa cuci kejap alas tangan tu,kipas n merenjis...payung??? i text her asked about the damn payung...die boleh balas..."Payung takde sebab Jiha tak amek the whole package"...damn...terus i bertukar menjadi halilintar.....cos dh byk kali tanye kan....then die ckp die akan hantar, tp damn boleh warna kelabu.....bodoh!!!

so future brides out there, tolong la hindari butik ni n freelancer tajul tu...sentap sgt... si Tajul tu mengalahkan designer hebat, stuck up...taknak dgr ape yg client nak...bodoh

p/s: buat dosa di pagi hari...nasib baik muke i tak monyok sepanjang majlis

Comments

  1. hehehe.. tabah.. tp ape yg penting... make-up u masa tu canTek ok..

    ReplyDelete
  2. biasalah tu.mesti ade yg kurang.majlis saya caterer buat hal ..teruk gile k.tp yg penting bende lain alhamdulillah ok..jgn pikir sgt la tp bagus jgk share entry camni so that org lainx kene dh.

    ReplyDelete
  3. huh, sentapnya. saya pun penah ada pengalaman mcm nih. mini pelamin masa tunang totally different dr gambar saya bagi. saya nak lampu, dia bagi bunga dalam pasu, buruk gile kaler bunga tu. sy nak mention jugak butik tu...Dpesona Bridal JB.

    ReplyDelete
  4. slm jiha...i'm ur blog reader...majlis u ngan i same...8ogos..btw,congratez u really beautifull on ur wedd, on ur sweety pink... bila mjlis btandang sblh llki ye...

    ReplyDelete
  5. salam...hehehe mang ramai yg kawen on the 8th tu kan..congrats to u too...majlis bertandang lambat lg...october...3 minggu raya =)

    ReplyDelete
  6. tu lah, byk sgt dah kes mcm ni
    bridal amik sambil lewa
    kita ni nak akwin sekali ni je
    harus la nak sempurna smua kan...usaha nak yg terbaik
    tp derang mcm tak nak paham'semua buat sambil lewa
    nyampah betul..

    ReplyDelete
  7. hye there... blog walking here, juz got ur blog from jehan's blog... tekejut tengok entry nih... sangat teruk ye diorg punye service...

    u noe wut, my untie is mak andam then pengalaman dier tebalik pulak ngan u... dier kasi macam2 utk pengantin siap buat semua gune barang baru and was so nice... tapi dier, husband and family dier macam hampeh... tak tau nak layan orang dengan baik dan sopan... ade ke baru 5 min make up hubby dier terus menerus call tanye da siap ke belum... persiapan pengantin perempuan sangat terganggu... me da one yg tlg untie i, we ols rase sangat hangin tp customer kan so diam je lah... pengalaman tu menjadikan my aunt sangat berhati2 dengan customer...

    tapi sian kat u... dah lah kawen sekali seumur hidup kan... harap brides to be yang baca entry u yg duk area kl nih take noted wif diz butik.

    *sorry panjang celoteh..;-)

    ReplyDelete
  8. dayu: itu lah...kite nak tlg die since dh kenal, tp camni die wat pulak..ke die terasa cos Jiha amek make-up ngan org lain pon..tp still tak baik buat camtu kan

    misz beauty: erk make up 5 min? biar betol je la hehehe...mule2 mase persiapan before kahwin i ada mengadu ngan my family and die ckp i yg cerewet sgt kot...tp atlast dierang tau that butik tu mmg troublesome...sabar je la...jgn org lain pon terkena mcm Jiha ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…