Skip to main content

Rezeki Pengantin Baru ~ Berbulan Madu =)

Dah jd pengantin, tak sah la kalau tak ke berbulan madu kan hehehe....actually takde dlm plan awal pon..tibe2 a week before our big day, hubby tanye nak gi bulan madu tak ..weehuu i ikut aje....hubby yang pilih tempat and all....seronok...mane2 pon takpe asalkan berdua heheheh...and nak jd rezeki pengantin baru lagi...mase check in tu, they upgrade us to Executive Suite cos we 're on our honeymoon... double weehuuuu.....here some pix...enjoy....hikhikhik

DAY 1

bertukar menjadi masked rider di LCCT

our ticket =)

sampai di hotel....

hehehe akibat excited being upgraded to Executive Suite, we both berpoya2 la dulu di suite ni, haha plan asal sampai2 hotel nak terus kuar jalan2.....tp spent time at resort ni pon dah besh sgt2..lagi2 dgn hubby hehehehehe

various tea..tak sempat nak try semua..nyesal tak bawak balik..so cute

suami beria2 tangkap gambar...heheh

the dining...buah being replenish everyday...belimbing sgt sedap

jalan petang2 around the resort

hep...suami isteri je boleh pelok camni hehhe

cantik kan..rase mau pindah tinggal di sini heheh

mlm nye we both cari seafood..lapar ni...tp malas nak tunjuk gambo makanan semua, kang ade yg terliur pulak...hehehe so tgk saki baki nye je la ye hehehehe



DAY 2

breakfast at TATU Cafe...shedap sgt..lg2 suami suap..tp mengapakah..muke saya sgt buruk bile di suap....gambar kawen pon mcm tu kah nanti..oh NOOOO

tunggu boat utk ke Manukan

oh lupa...kami tinggal di sini =)


Jetty Manukan....byk ikan warna warni

Manukan

raksasa laut kah? hahaha

budak tak geti berenang...di tepian je la tempat nye hahaha

ngehehe

last boat...ade peristiwa geli hati time ni haahaha

dinner at coco joe cafe...lihat saya yg sudah sunburn..oh no!!!!



DAY 3

pose sket hehehe

menunjukkan kan bakat..

suami yang suruh buat aksi ini..layan kan aje hahah

we book kinabalu wing seaview, tp being upgraded to tanjung wing executive suite weehuuu

hehehe suami suami

berpoya2 di resort
sebelum balik singgah pasar philippine cari souvenir and singgah makan puding kelapa..sedap juge

airport KK, dah nak balik...bertukar!!!! Masked Rider Kabuto hahahah


~sekian~

Comments

  1. wahhh..
    sejak akhir2 ni byk tgk org g honeymoon kt pulau manukan..
    tgk mcm bestttt jeee..
    nk jgkkkkk

    ReplyDelete
  2. hehe we all tak plan sgt pon nak ke pulau manukan...tp mang best...n banyak lg pulau2 yg cantik sekitar tu...

    ReplyDelete
  3. kitorg tk sempat honeymoon pon. huk huk...
    tgk le lepas² raya nanti kan...

    neway... selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  4. Jehan: takpe u guys hari2 pon honeymoon kan..Jiha ni long distance ngan hubby...tu yg decide nak gak honeymoon immediately lepas kawen tuh hehehehe

    ReplyDelete
  5. i think i've been to pulau manukan..cantik kannnn?jiha..hotel ape ni?citelaa..maybe saya bleh pegi tempah normal room n ckp honeymoon bleh upgrade..weeehuu..kene tambah inai kot?

    ReplyDelete
  6. hehehe byk lagi pulau sekitar situ..my friend said for snorkelling better to Pulau Sapi and Mamutik...i pegi 3 hari je so tak sempat nak gi cos earlier plan takde nak snorkelling pon...we stayed at Shangri La Tanjung Aru Resort..pegi la..nanti dpt exec suite jugak..buh jgn tak buh inai tu heheheh

    p/s: i tak ckp pon we all on our honeymoon, maybe die tgk inai kot kan heheh rezeki rezeki

    ReplyDelete
  7. wah best... beauty tak sempat pegi official honeymoon lagik... juz non official honeymoon jerk.. ihiks... november baru pegi... tak sabar tul... sangat jeles tgk org dah siap2 honeymoon..;-) pasnih cepat2 dapat baby k...;-)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. puan jiha..leh bg u punye itenery x masa g manukan..mcm menarik je..maksud which hotel u duduk..ape activity?boleh x puan jiha?hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…