Skip to main content

Babai 2009 =)

Babai 2009....2009 yang indah =)

Terindah
Yang paling indah dpt bersatu ngan cinta hati on 070809.....rindu sgt mase hari akad nikah tu...hari yang paling bermakna sgt2 for us hubby and wifey =)...rasa mcm nak ulang tayang balik...nasib ade video and tiap kali tgk mesti tersipu malu and tak lupe nangesh2 juge hehehe.. semoga tahun2 yang mendatang ni akan menambahkan lagi kebahagian yang sedia ada utk kami suami isteri...InsyaAllah
Anugerah terhebat utk kami suami isteri, we're pregnant =)
Mcm2 perasaan bile dpt berita yang satu ini....gembira ya amat, risau pon ada jugak...risau if i gagal menjaga kandungan ni sebaik mungkin...doa agar kandungan ni sentiasa dilindungi oleh-Nya.... ibunya ni kadang2 lupa daratan, jenis yang kadang2 terlebih excited (more to clumsy), tak sah kalau jalan tu tak terlanggar bucu almari lah, bucu meja lah huhuhu, and kdg bile terlebih gembira tak pasal2 melompat dari katil....bile sedar diri ni pregnant asek nyesal tak sudah..rasa jam jam tu nak gi klinik cek huhuhuhu....ibu akan lebih berhati2 eh sayang
Suami
Nampaknye sudah ke penghujung 2009 masih tiada kabar bertukar kerja di KL...mintak ada rezeki itu utk 2010

Azam tahun baru 2010
  1. Jadi lebih penyabar, less grumpy Najihah!!!
  2. Simpan lebih byk duit hehehehe
  3. Pandai masak hehehehe
  4. Linux, Perl, Matlab di hujung jari kuikuikui
  5. Jd ibu yang baik
  6. Jd isteri yang solehah
  7. Jd anak, adik dan kakak yang baik hehehe
  8. Menguruskan badan dgn gigih selepas bersalin nanti awwwww
  9. ..................................(nanti akan dipikir kemudian)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…