Skip to main content

sakit gigi + pening kapla ayoyo

huwaaaa...saket gigi lah sampai sakit naik ke kapla...kurang calcium i ni huhuhu...gigi bongsu ni wat hal lak time ni..saket gusi i kat ujung tu huhuhuhu....last time gi xray gigi, gigi bongsu yang kat belah bawah tu tak boleh dibuang sebab terlalu rapat dgn saraf mata hhuhuhu..dulu 2 gigi bongsu yang kat belah atas dh dibuang ngan jayanye..tp kali ni terpaksa la tahan2 saket je...

nak wat keje pon takleh ni...mood sgt tiada huhuhuhu

Comments

  1. uollss..bahaya okeh time pregnant cabut gigi. Sila tahan sajork sakit gigi tersebut.
    Akak ipar iols lepas cabut gigi miscarriage 7 bulan.

    ReplyDelete
  2. yeke...kesiannye huhu
    mang takde intention langsung nak cabut gigi tu sebab dulu doc penah gitau ada kemungkinan akan buta sebab tunjang gigi tu touch saraf yang connect ke mata tu huhuh

    ReplyDelete
  3. sabo je la jiha....ngn baby tgh growing tu....bykkn minum susu....takkon p jmp doc,tny opinion.....fuh...aku ri2 pon kena....ada la smggu sakit pale n gigi....tahan je....motivasi diri...baby...huhuhu

    ReplyDelete
  4. u preggy mama mmg perlukan banyak calcium. sbb baby tgh nak pembentukan tulang. *wah i bunyi mcm dokter dah ni* :)

    amik supplement calcium k. i yang tak preggy ni pon alami masalah yg sama. mebi sbb kadaan gigi i ni dia telah menarik semua calcium. dan tambah pula akibat caffien yang telah memakan calcium yang ada. huhu.

    ohh dah tua rasanya diri ini.

    ReplyDelete
  5. mas: tu la, aku tabah hehehehe

    am: tu la, i ni kdg2 lupe je nak makan calcium...fakta ke keadaan gigi gitu menarik semua calcium hehehe...tu la u kene kurang kan caffein la...rindu..hr tu tak puas =|

    ReplyDelete
  6. amalkan minum susu pagi dan malam. pastu i skang minum horlicks sbb rasa sedap sikit. ho! ho! ho! :)

    btw sejak dah setahun ni pakai gigi besi, i didapati kurang calcium dan high sensitivity. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. tu la..mama i pon suh minum susu pagi n malam...

    kene amek calcium lebih lg u ni hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…