Skip to main content

Boy or Girl?

Maybe sebab dah plan nak scan baby this weekend, sampai terbawak2 ke mimpi ahahahaaha...dlm mimpi tu dah tau gender anak i ni hehuhehu kelakar je la....semalam gi jalan2 nampak baju2 baby ni...konon2 belek la baju baby according to gender dlm mimpi tu..mcm klaka pulak, padahal mimpi je pon kuikui
mintak2 baby ibu nanti tak segan silu nak tunjuk ehem2 dia...ibu dah tak sabar mau shopping ni ayayaiiii
p/s: last weekend gi window shopping ngan hubby...sambil usha2 harga barang2 baby...hubby beria2 siap amek catalogue baby stroller la...yang ibu ni sibuk jot down harga2..bajet tol kan ibu ni wakakaka....ayat hubby yg tak tahan bile jumpe botol susu cap 'x'...."ok ke brand ni, tak penah dgr pon"...amboi cerewet tol laki aku ni, kalah bini die ni...die ni kalau utk wife n baby sanggup la perabih..tp utk sendri..brand cap kapak pon jalan hehehe

Comments

  1. org katabotok susu cap avents tu bagus..hehehe :)

    ReplyDelete
  2. yup so far yang Jiha tau ok, avent, nuby, mam, medela..beli yang bpa-free tau =)

    ReplyDelete
  3. yeay!!mau shopping dah??mesti sgt seronok!!

    ReplyDelete
  4. motip i nanges tiapkali baca entry u? hadoi...meroyan ke hape nih? hahaha~

    eh..i teringin jugak nak window shopping department baby..adakah org akan percaya i mengandung kalau i bwk je perot i yg boncet isi lemak ini?? hahaha..

    ReplyDelete
  5. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 27th & 28th February 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

    ................................................................................
    PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

    Harga asal : RM200/person
    Harga Promotion (30% less) : RM140

    Package includes:
    - 1 A4 size picture
    - 3 4R pictures
    - Free 1x makeup by Eyra Rizal
    ** including shawl styling
    ** including hair styling/ simple hairdo
    - Free Cd memory

    ** add on: Makeup changing RM40/per makeup
    ** add on: 1 A4 size picture RM10
    ** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

    > 10 pictures will be shooting for each person
    > limited up to 10 people only
    > booking RM50 only


    WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
    WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
    TIME: 10:30AM (makeup starts)
    LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete
  6. org kata, elok beli yang berkualiti skit
    biar mahal, tp tahan lama
    beli yg murah2, takut tak bleh guna lama
    dah kena kuar duit lagi beli yang lain

    ReplyDelete
  7. jiha jiha, lawak btui keh keh keh kehhh .

    .madi.

    ReplyDelete
  8. farhana: hehehe shopping kan is the best theraphy

    amy: u jgn la camtu...u jgn pikir sgt kay...InsyaAllah nanti turn u pulak ....hehehe ayo perut u tak gemok pon hehee

    dayu: tu la...certain things mang akan pilih yang berkualiti sket...mcm bottle,stroller etc...oh tak sabar may shopping

    madi: lawak ke hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…