Skip to main content

What a starter......

dpt 2 hari MC utk ini =(

bengkak berbisa uhuhuhu

Masuk tahun baru kali ni, adoiyai........mula ngan CBBC (term ni Gfs je yang tau ;>) and muntah2 huhuhu..pastu demam, batuk, selsema....and the worst was serangan sendi bengkak...dulu2 mase blaja selalu kene camni....jari tengah tangan kanan bengkak...doc suspect either fracture or gout...but rasanye bukan retak sebab tangan kanan pon dah mule saket huhuhu...gout ke..ntah la....since preggie kan, so doc takleh nak xray for fracture check or bg ubat utk gout tu.....doc pon ckp most probably gout huhuhu..muda2 dah kene gout....

gout berpunca dr asid urik yang tinggi.....so i pob cari la ape punca makanan yang buat asid urik ni tinggi....salah satu nya ikan bilis...i rasa sebab pg ahad tu bekfas jemput2 ikan bilis la...mlm tu terus saket berbisa ya amat huhuhuhu... next day gi jumpe doc and dpt 2 days MC...... saket ni bile time sejuk and menjelang malam, bisa die menjadi2 huhuhuhu Allah je yang tau betapa saketnye...
nasib hubby amek cuti sama utk jg wife die yang tgh saket ni...tolong masak, tolong sidai baju =), mlm2 bile bisa ni menjadi2...die jugak la yang sapu minyak panas huhuhuhu...hr ni apply leave nak bg saket tu btol2 ilang....alhamdulillah bisa tu dh ilang cuma sengal2 nye ada berbaki2 lg...hubby pon dah pulang penang petang td....episod drama air mata pon terjadi td hehehehe, jd tamak sebab 6 hari die ada, rasa mcm tak nak bg die balik je td hhuhuhu

esok check up for the second time...kene minum air gula...kol 10pm japgi dah nak kene puasa, hopefully baby sihat...risau gak sebab ibunya ni baru baik dr saket2, mintak2 tak de affect kat baby ibu ni...amin



p/s: mlm td tgk citer P.S: I love U ngan hubby....nangeshhh......hehehe wife die ni mang kememe

Comments

  1. akk :)
    jaga diri eh.
    btw.my wedding on 20th march
    nikah 19th tu :)
    nk sewa veil n tudung tu bole?
    huhu

    ReplyDelete
  2. get well soon kak jiha. take care ;)

    ReplyDelete
  3. jiha...kalo btl gout,ko kena kurgkn seafood intake....insyaallah,baby ko ok.... ;)

    ReplyDelete
  4. sian kt awak....sakit tak???Kita memang tak boleh nk lari dr penyakit...

    ReplyDelete
  5. sabar ye pn jiha..doakan yg baik2 ajer..

    ReplyDelete
  6. eazy: ok pape email akak eh....bainon_mopy@yahoo.com

    farah & am: thanks =)

    mas: tu la..mang aku akan avoid la semua tu..sakitnye Allah je yang tahu huhuhu

    forever together: sakit...salah satu ujian Allah utk kita =)

    ryna: thanks ryna

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…