Full Breastfeed hehehehe

February 24, 2010

Kan I mcm determine nak full breastfeed kan..(InsyaAllah).....hubby pon sgt encourage utk full BF ni =)
Alhamdulillah, breastpump tu dah mula main kutu, another 4 payments to go...so settle one thing on BF ni....citernye camni, last Friday i went to LittleWhiz at Setia Alam utk amek our baby stroller kan, pastu dah alang2 sampai tu sempat la jugak mencapai itu ini, salah satunye ialah BumbleBee milk storage bottle BPA free... cost me RM38.90, dpt 8bottles and free gift, BumbleBee disposable breast pad 36pcs =).
Hati dah berbunga la ni, konon dah beli storage bottle tu kan...siap dlm hati kata ' wah byk dah bottle ni'..... as kepochi as I am, masa kakngah dtg last weekend i pon cite la i dah beli and konon dah ade byk la bottles kan hehehe....pastu kakngah i ckp kalau nak btol2 full BF, kene ada atleast 60 bottles, tanye akak2 kat opis pon dierang kata camtu...hahahahaha punye la naif aku ni..igtkan 8bottles tu dah byk sgt hehehe
n maybe instead of bottles tu nak beli storage bag la.....tak la makan space dlm freezer nanti and taklah mahal sgt compare to bottles hehehe
p/s: blogwalking kat blog ibu2 yang full BF, ada yang beli freezer khas utk breastmilk saje hehehe, oh kene tambahkan ilmu pengetahuan pasal BF lg ni, pasal storage, food intake utk banyakkan susu and etc..chaiyok chaiyok

LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. dear jiha,
    1st time at ur blog...
    saja nak share info ckit...
    kalo nak lagi banyak pasal info BF nih...
    jadilah members kat susuibu.com...rezeki nad hanya dapat susukan hazim sepenuhnye sampai umur 6bulan...tapi, mmg berbaloi2...

    ReplyDelete
  2. hi nad, thanks..tu la my sis and colleague pon suggest susuibu.com tu..leh tambah2 ilmu kan =)

    ReplyDelete
  3. nanti ajar i lak...i memang naif gile bab BF ni..haha..

    ReplyDelete

Thanks Lovelies