Skip to main content

Mandom

Mandom? I baru tau perkataan ni...maksudnye lebih kurang mcm muram la.....
huhuhuhu hr ni sgt Mandom...hubby dah balik Penang...
setiap minggu hari Jumaat adalah hari yang paling gembira, then Sabtu gembira tahap maksima..Ahad pg masih best...tp bile mule petang mule lah Mandom....mcm minggu ni pulak, hubby cuti isnin so i pon amek cuti...so Sabtu & Ahad adalah paling gembira maksima.....
huhu sgt tak best lah long distance ni..i tau ada org yang lg dasat dr i long long long distance, mesti dierang pon sgt sedih kan.... huhu
p/s: mudah2an Allah perkenankan doa saye dan doa2 mereka

Comments

  1. mmg x best dok jauh2 kan..ryna pun x tau la sampai bila nak dok jauh2..jiha sihat ker? jaga kesihatan tau..bg vitamin yg cukup utk budak kecik 2..huhu..

    ReplyDelete
  2. u..i tau u memang tabah...Allah xkan bg dugaan yg kita x mampu tanggung..i mmg kagum dgn hubby wifey yg long distance ni...dulu aida...skng u..tul2 i kagum..sbb i mcm xleh je nak macam tu..i lembik..huhu..apa2 pun..i tetap doakan semoga u n yus cpt2 dapat duduk bersama n jaga that lil' precious dgn sempurna eh! i x saba nk siyom2 dia!!! ehehe..

    ReplyDelete
  3. ryna: tu la kan..sian kat kita yang long distance ni...alhamdulillah sihat..pening2 sket tu ada lah...hehehe tu la kadang2 terlupa gak nak makan vitamin..pasni kene pasang reminder makan vitamins la hehe

    amy: thanks u...i buat2 tabah je ni...tiap2 kali die nak balik mesti ada drama air mata waakakaka...nasib la weekend dpt jumpe gak

    ReplyDelete
  4. jiha..

    awal2 dulu i rasa i sgt kuat utk ddk bjauhn dr wan. masa preggie, masa deliver, masa pantang, sume i bjaya got through walaupun at times terasa susah n sedih. tp skrg ni bila adam makin besar n dh pandai ckp, kdg2 i broke down sendiri.

    adam skrg xsudah2 tny n cari daddy dia. amik phone bagi kt i n suruh i call wan. kalau dapat cakap xpe, buatny time tu wan tgh dlm plant n kena turn off hp, i xtau nk suruh adam diam cmn..

    the worst part is bila time adam demam. parents i dh pesan kalau anak demam jgn sekali tinggalkn dia tido. kena berjaga sepanjang malam takot dia 'tarik' kita xperasan. bila dh berjaga all nite tu leh la dgr dia panggil daddy dlm tido. rasa cm nk terbang bawa dia gi kt wan time tu..

    hopefully u xkn rasa cm yg i rasa ni. doa la supaya leh cepat2 dok skali.

    ReplyDelete
  5. aida: u mang sgt tabah harungi tu semua, i salute u lah....thanks aida...hopefully kite semua akan cepat2 ngan hubby kite..amin

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…