Skip to main content

My Baby Boy + 3D/4D scan???

Alhamdulillah, last scan kelmarin, doc kate dah nampak jelas...Baby Boy!!! Hehe aktif baby ibu ni menendang2..... oh dah boleh mule shopping lah hehehe.... bile tau baby boy tu terus sms hubby, die tanye i ok ke dpt baby boy hehehe, maybe sebab die tgk bini die ni asek belek baju girl je kot.... tak kisah pon baby boy or girl..ayayai dah mang sah sah baju girl sangat shomel ok + pink pulak tu...bini u ni kan suke pink pink heehhe..oh tak sabar nak shopping sket2...tp barang2 je dulu kot, skang CNY sale..tgh sale giler...baju2 nanti dulu hehehe.... Mama dh offer nak sponsor baby playpan..weehuuu Alhamdulillah...
Ok tukar topic pasal scan lak....mostly advice gi 3d/4d scan mase 6 months cos kalau 7months ke atas baby dah besar sgt, nanti nampak muka je..yeke? ayayai ni yang buat tak sabar nak gi ni...maybe 6months nanti nak gi lah heheh...tp kan ape beza 3d and 4d eh? ade sape2 tau tak? I tgk website vission college tu die ade 3d scan for expecting mum, my colleague penah gi sana and last time die charge RM60 for 40mins 3d video tu...hehehe so sweet tak sabar ni hehehe
p/s: 6months; planning for 3d/4d scan.....7months; planning on antenatal class.... 7months++; outdoor photography weehuuuuu and more and more shopping on the baby stuff =)

Comments

  1. dear mummy and baby,

    anty diha tersengih sensorg mcm org separa gile baca entry nieh, sooo happy for u my dear muuahx!!~
    tp hv no idea wht its all abt 3d/4d (3d avatar tau le)hehehe tak dapek den nolong, den tadok exp.

    take care tau!
    luvs, anty diha lagi :D

    ReplyDelete
  2. ehehehe.......
    jiha...aku sukong!!da byk kali aku amik bj salah...bj girl shantek sgt....bb boy nye,limited...sian......xpuas ati tol....
    tp..yg penting baby sihat...kn...

    ReplyDelete
  3. hi :)

    haritu ader tnye my gynae..die ckp 3d gambar static..like bile capture, die akan capture baby at the time tu jek..kalo 4d, u can see live baby's motion..so as u nmpk die real, die akan gerak2 skali laa..live laa...ni ape yg saya phm dr tu ckp laa..hehe..

    ReplyDelete
  4. weehuuu~~ beshnye soping!! yea! *opss...dah x emosi bila baca entry u ni* hahahah..

    i pun xtau beza 3d n 4d u...i ingat sama aje..hiksss..lain eh?

    ReplyDelete
  5. hee, congrats dah tau gender eyh! ;) pasni excited nak beli brg2 baby pulak kan

    ReplyDelete
  6. mari join contest beauty.. jom jom!!! http://miszbeauty.blogspot.com/2010/02/beautys-story-contest.html

    ReplyDelete
  7. Free 3d4d scan include CD & printout for those mummy interested to become model from 3-5 june 2011 at penang.... rm100 will pay for the mummy to become model on that day .... mummy need to attend 1 of the session... (24-30wk only)
    detail pls login: http://www.facebook.com/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…