Skip to main content

My Baby Bump =D

@ 21weeks and 4 days... hehehe bukan saje perot membesar, badan pon membesar ngan hebat ayo ma hehehehe
.
.
.
.

syok sendri dlm kete while waiting for hubby hehehehe
hikhik gemok kan...camne la rope di minggu2 yang seterusnya
p/s: hubby sgt excited ptg td cos dpt rasa tendangan si kecil lg... ibu pon sgt excited bile die gerak2 especially time solat... sgt indah la perasaan ni, sure all preggy mommy pon rasa camtu kan, for those yang masih menunggu, InsyaAllah u all pon akan merasa perasaan indah ini..sama2 lah kite berdoa ye....Amin =)


Comments

  1. ye...i pun sedang merasa indahnye pengalaman ni...wlpn sekarang ni fasa saket pening lagi..hehehe...anyway u mn de gemuk...comeyyylll aje! rindu!

    ReplyDelete
  2. bile time2 cam ni mmg sonok sangat.....kalo die dah pandai mengeras n menendang sekuat hati nti, senak perut dibuat nye, time ni rase xsabar nk kuarkan si kecik ni....uwa....nak jalan pun xlarat...slow n steady gitu..huhu

    ReplyDelete
  3. wwaahhh..besar dh perut dia..
    kita nyer still mcm baru 6 bulan *org kat opis ni kata* sedangkan nak 8 bulan dah..
    huhuhu...perut kecik tp badan besar
    harap mudahlah nak mengecik nanti lepas bersalin

    ReplyDelete
  4. amy: tu sebab angle je tu..konon2 tak gemok padahal mang gemok wakakaka

    reen: =)

    fashya: hehe itu la kan, takpe lah atleast time ni lah kite tau betapa susahnya ibu kite dulu mengandungkan kite kan =)..take care

    dayu: wah dah 8 bulan kan..cepat je masa berlalu kan..take care.. sama2 la kite menguruskan badan pas bersalin nanti hehe

    farah: heheh thanks

    ReplyDelete
  5. wow! 1st baby bum entry... hehehe.. harap2 baby & mummy suhat la ye :)

    ReplyDelete
  6. gemuk berisi okey ler dr gemuk lg tak der apa2 nie..hehehe.Tp maintain cun.tue yg penting..!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…