Skip to main content

Shopping =)

Siang td went shopping...ayayai...mule2 agak blur nak beli ape walaupon baby items checklist tu dah ada hehehe...rambang mata kot eh.........
nak dekat 15min satu ape pon tak capai lg hehehe.... ish... 1st amek botol susu dulu...pastu baru la rancak amek itu ini...tp huhu baju for baby boy tak byk la...tak byk yang cantik2... so td just beli one baby romper + satu suar panjang
brg2 lain beli jugak sket..... tak larat nak beli byk2, takde org nak angkat..esok boleh beli lg cos shopping ngan hubby =) .... td mase gitau hubby nak shopping barang baby...die asek tanye yeke yeke je hehehehe... die pon nak shopping sama la tu... takpe brg yang penting2 i beli ngan u eh..... die jd QC.... asek la tanye brand ni elok ke, ni elok ke hehehe cerewet la ayah baby ni tau
oh tak sabar nye nak membeli belah lg hehehe
p/s: baby dah semakin aktif menendang...yang lg syok bile usap perut and communicate ngan die, galak die tendang2 hehehe..hubby pon dah beberapa kali rasa tendangan padu si kecil ni....

Comments

  1. awww...syioknyeeee...hee~ selamat bershopping esok..

    ReplyDelete
  2. jiha...ade sale sterilizer,baby cot bla...bla..bla....kat twins baby....

    ReplyDelete
  3. jiha..hepi dgr progress baby..lama lagi ker..x sabar la..hik2..

    ReplyDelete
  4. jadik 1st child ni mmg sgt bertuah lah..
    smua dpt baru kan
    pastu mak ayah mesti akan mahukan yang terbaik..mmg beruntung..
    mcm kita, baju baby gak yang dibeli dulu
    dulu kan brg dulu, lebih dr mommy dia...

    ReplyDelete
  5. amy: 3 hari berturut2 dah shopping ni hehehe stop dulu utk bulan ni hehehe

    mas: baby cot ada org nak sponsor hehehehe

    ryna: hehehe ryna..lama lg..end of june tp ibu die dah beria2 shopping kuikuikui...sabar ye aunty ryna

    dayu: tu la kan dayu...nak beli brg utk diri sendri pon pk dua tiga kali.. n kalau boleh nak bg yg terbaik utk anak ni mcm our parents used to do =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…