Skip to main content

Si Kecil dah mule menendang...mommy super excited =)

=) =) =)

Around 730am this morning....alarm clock dah bunyi, I off kan, then masih berbaring lelap lg...tibe2 'gluk' kat perut belah kiri ni...rasa lain, tak mcm angin dlm perut....jap lg tu rase lg 'gluk'...kali ni mang sahih sgt yg tu adalah baby movement hehehe...baby dah mule menendang =)
Bangun pg ni mood sgt ceria.. terus call hubby...die mcm tak percaya hehehe ada nada jeles.... pastu since hr ni bday abah sayang, i pon call wish and gitau yang i rase baby tendang pertama kali hari ni..hahaha sungguh kepohchi aku ni.....
Sms hubby, rupenye die mang jeles sebab die takde utk rase tendangan tu...sebelum ni kalau jumpe die, die sibuk nak pegang perut n tekap telinga kat perut kalau2 lah baby tendang...hehehe sian hubby...mintak2 weekend ni hubby dpt rasa baby tendang...weekend ni tendang tau, kasi ayah can nak rase hehehe
p/s: mood yang berbunga ria, mood blog-hoping e-baby stuff....Alhamdulillah

Comments

  1. wah..seronoknya..baby pusing2 kot..hehe..jaga diri tau..

    ReplyDelete
  2. nanti bila dah 8 bulan lagi aktif baby menendang.hehhehe

    ReplyDelete
  3. best...xtau nak kata ape...asik nanges aje...hadoi...

    ReplyDelete
  4. ryna: baby nak kejut suh bgn gi keje kot hehehe

    cikgupink: can't wait =)

    amy: i selalu doakan u cepat2 dpt anugerah yang satu ni...InsyaAllah pasti rezeki tu ada utk u...jgn putus berdoa pada-Nya....laf u gf

    ReplyDelete
  5. baby dah start menendang dari usia dia 10minggu dalam kandungan, tp cume kite je tak perasan, mase mula-mula fashya rase bby gerak2 tu pon mmg kepochi jugak..yelah excited tahap gaban gitu..hihi...sonokkan, nti dah besar, nampak perut kite herot berot...cute sangat!!!

    ReplyDelete
  6. best!!!! tak sabar nak rase macam tu jugak... please pray for us for projek mega 2010... ;-)

    ReplyDelete
  7. best kan..
    lepas ni mesti ternanti2 dia gerak
    kalau tak rasa, mula la cuak mcm pe je
    pagi2 kalau dia tendang, trus cakap 'morning baby' mcm pe je rasa..
    tapi rasa teruja tu kita je paham..
    alah jiha, husben kita yg mmg sentiasa ada sama pun smpai skrg tak dpt rasa anak dia menendang
    asal dia pegang je, trus anak dia dok diam je
    hahahaah...kedekut ngan bapak sendiri

    ReplyDelete
  8. aaaa i baru je pasal baby tnya aritu kat umh auntie kan~

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…