Skip to main content

Hospitals charges

Ini adalah caj gomen.....sgt murah..cumenye pasrah la kalau dpt doc lelaki kan hehehe
  • Daily Treatment Charges:
  • First class RM10
  • Second class RM 5
  • Third class Free
  • Deliveries Charges:
  • First class
  • Caesarean RM800
  • Forcep RM400
  • Breech RM400
  • Normal RM300
  • Second class
  • Caesarean RM400
  • Forcep RM200
  • Breech RM200
  • Normal RM150
  • Third class
  • Caesarean RM100
  • Forcep RM50
  • Breech RM50
  • Normal RM10
  • Ward Charges
  • First class:
  • Single (with air condition) RM80
  • Single (without air condition) RM60
  • Double-bedded (without air condition) RM40
  • More than 2 bedded RM30
  • Second class RM20
  • Third class RM3
  • Ward Deposit Maternity and O&G
  • First class RM 800
  • Second class RM 350
  • Third class RM 15
Ini pulak caj Pusat Perubatan Naluri
  • NORMAL DELIVERY
  • Estimated charges
  • Open ward - RM 1300 ++
  • 2 bedded - RM 1500 ++
  • Single Room - RM 1800 ++
  • Deluxe - RM 2000 ++
  • Deposit to be paid before admission
  • Open ward - RM 1200 ++
  • 2 bedded - RM 1300 ++
  • Single Room - RM 1500 ++
  • Deluxe - RM 1800 ++
  • CAESARIAN SECTION
  • Estimated charges
  • Open ward - RM 4000 ++
  • 2 bedded - RM 4500 ++
  • Single Room - RM 4700 ++
  • Deluxe - RM 5000 ++
  • Deposit to be paid before admission
  • Open ward - RM 3800 ++
  • 2 bedded - RM 3800 ++
  • Single Room - RM 4000 ++
  • Deluxe - RM 4500 ++
  • PACKAGE RM 1200
  • - only for open ward
  • - uncomplicated cases
  • - for normal deliveries
  • - 2 Days 1 Night
  • - full payment before admission
p/s: oh oh pengsan tgk harga Naluri hehehe.... tgh pujuk memujuk hubby utk bersalin di gomen, tp mintak2 lah dpt doc pompuan pon kalau di gomen.... my mum bersalin kan lima2 anak die kat gomen, syukur alhamdulillah takde ape2 bad experiences.... for me bersalin kat mana2 hospital pon sama aje...bergantung pada rezeki masing2... mintak2 urusan waktu bersalin nanti dipermudahkan-Nya

Comments

  1. hi.. i bersalin kat gomen je. fees sgt murah. trust me! i stay kat hospital almost a week, makan je keje.

    cuma yg i sgt xsangka, i dpt doc lelaki. pastu muda some more. just 2 years older than me. nasib bidan yg sambut tu perempuan.

    but Alhamdulillah. i selamat bersalin.
    kalo u rasa ade rezeki lebih nak rasa masuk hosp private, g jela. tapi kalo financial x memberansangkan, i suggest u masuk gomen je. hihi...

    ReplyDelete
  2. erk..alamak..baru nak p tanye charge besalin kat naluri tu..cam terlebih mahal dr bajet la pulak..uhukss...

    ReplyDelete
  3. hai jiha.salam kenal.kita dulu bersalin kat hospital putrajaya 450,anak kedua ingat nak kat situ tapi wad penuh.rupa2nya anak kedua nak keluar kat kg.anak kedua kat klinik desa F.O.C.hehe.gomen murah tp nasib2 la kalo dpt bad service,cuma doa2 la dpt good service.ape2 pun gud luck bersalin.

    ReplyDelete
  4. mun pown nak bersalin kat gomen...coz mak mun kata bersalin kat mana2 pown sm jer...sakit nye sama jer..hehehee....lgpon budjet terlalu tinggi untuk private..

    ReplyDelete
  5. tul u...i setuju,,saket bersalin tetap sama..x kira la g spital mana pun..cuma kalau dapat layanan yang lebih baik..rasa la macam saket tu kurang kan..ape2 pun..banyakkan doa..semoga dimudahkan segala urusan time nak bersalin nnt n dpt nurse2 yang tgh mood riang ria.. =))

    i mungkin akan ke gomen..amek 1st class pun still murah..heee~

    ReplyDelete
  6. based on my friends xprience,di pusrawi(2d1n, single bedded w air cond):
    1. normal = rm2700++ (no induce)
    2. c-sec = rm7900++ (induce,other treatment but cond baby n mum-sihat)
    me = rm 27 (gomen)
    yg pentinng bykkan berdoa semoga tuhan permudahkan urusan kita.....
    4 me the most important, life after that such as insurance, stem cell etc.....

    ReplyDelete
  7. Salam Jiha... I baru je lps bersalin kat government hospital... so far the experience was pleasant... They were very helpful and kind... Lagipun kat penang nie.. kalau u ada complications they will still refer you to the specialist yg ada kt government hospital... I agree that bersalin kat mana2 pun sama jer.. sebab sakit tetap sakit... hihihihi.. tp hilang bila tgk baby.. Good luck dear!

    ReplyDelete
  8. saye sokong pn jiha.
    saye pon plan bersalin kt hosp gamen jek, tp husband yg sibuk2 swoh bersalin kt swasta sbb ade bad experience dgn hosp gamen. ape2 pon semoga segalanye dipermudahkan utk kite semua, aminn..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…