Skip to main content

My Baby stroller and Cooler bag for EBM?


Jeng Jong Jeng... this is our baby stroller..sengaja pilih warna blue and pink so nanti both baby boy and girl (InsyaAllah akan dtg hehe) leh guna... plastic tu adalah rain cover...saje pakaikan tanak bg berabuk hehehe... tak sabar nak buh baby dlm tu nanti weehuuu


Another thing, I'm searching for the right cooler bag for my EBM =)... ape pendapat u all tentang ini eh...Mom's Precious: Cooler Bag set, set inclusive of the cooler bag, a box of 6pcs storage bottles and ice packs...harga kat Little Whiz ialah RM125... so ape pendapat u all..ke ade lg yang berbaloi eh...according to akak2 opis, beg size ni pon dah ok...tak payah terlalu besar....hm hm hm..so ape u all rasa eh?
p/s: tak sabar utk 3d scan esok...baby sile co-operate ye sayang =)

Comments

  1. breast pump dah beli ke jiha?? nape xbli 1 pakej set je...murah dari beli 1-1...

    ReplyDelete
  2. breastpump dah beli before ni kat my fren...die jual medela swing paling murah di pasaran..tu yg dah beli dulu tu kat die...hehe

    ReplyDelete
  3. waa..da siap da stroller..x sabar plak anty nih nak tggu..huhu..

    ReplyDelete
  4. excitednya (i yg excited jugak) hehe.. seronok tgk, cant wait for my turn pulak.. =) gatal!

    nak bg pendapat belum qualified lagi, haha tolong baca je lah..

    ReplyDelete
  5. ryna: sabar ye aunty ryna....(hikhik padahal ibu dia sendri pon tak sabar dah )

    huda: hehehehe haip, u tunggu tawen dulu ye..tp takpe tgk mom-to-be nye blog..prepare awal2 hikhikhik...bet u pon akan excited mcm i in preparing for the baby lak....

    ReplyDelete
  6. bestnyeee....x saba nak tgk ada baby kat stroller tu..hehehe...best best best...i yang erlebih excited ni...apa2 pun..hope baby sayang tu aktif esok.mama amy x saba nak tgk dia!!! * i yang over*

    ReplyDelete
  7. hee kak.im ur new new follower.
    perlu ea breastpump tu seme?ke itu
    more for wanita berkerjaya.?
    im pregnant too.
    now 5 months alhamdulillah.same excited like u nk
    berbaby since dis was my 1stbabyborn kan.
    pengalaman pon cetek la sgt.huhu.
    so feel free to keep sharingg ya. c;

    ReplyDelete
  8. amy: heheheh tak sabar kan....mintak2 aktif esok hehehe

    sascha: thanks ngeeee....if u niat nak bg full breastfeed until anak 2 years old...yes breastpump is a must i think.......pam utk stok di kemudian hari...mane nak tau nanti2 susu nye tak kuar lak kan...EBM tahan about 5bulan if masuk freezer.... pump pon bagus utk stimulation...InsyaALlah susu akan kuar lg byk... there are more info on Full breastfeed kat susuibu.com =)

    ReplyDelete
  9. stok EBM
    6 month = deep freezer
    3 month = frezeer (2 door)

    ReplyDelete
  10. Cooler Bag Set tu da ok sgt da tu..sy pun ade tgk kakak ipar sy punyer..mmg cun dan cool sgt..tak besar sgt..tak kecik sgt..ok je..eh..akk beli onlie ke..

    Cop..akk tau tak mne2 website yg jual brg2 baby yg cool2..hehe..sy ni dalam proses pemilihan brg ni..

    ReplyDelete
  11. maraziey: selalu beli kat Little Whiz...register nanti dpt point leh redeem hehe.. tp skang points lom mencukupi utk redeem2 hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…