Skip to main content

Nama =)

Ops bukan nama baby eh.... tp just nak tulis pasal nama2 samaran sejak dulu hingga kini ehehehe
Given Name: Siti Najihah
Family addressed me as Kaklang cos anak ke 3..kdg2 panggil Najihah or Jiha gak ( tp ni kaklong aje selalu panggil)...rasanye mama, abah, kakngah, and adik2 mang panggil kaklang aje..... makcik2 pulak selalu panggil kaklang gak, kdg2 kaklang Najihah sebab cousin2 lain pon ada pakai kaklang gak
selain kaklang, nama lain yang melekat sampai sekarang ialah 'Rednose'....pakcik2 n makcik2 mang suke usik ngan name ni...sebabnye...dari kecik lg idung ni selalu merah...bukan sebab selsema, bukan juge jerawat... kadang2 idung ni tetiba aje merah2 pink gitu...konon comel la hehehe....sampai skang pon kadang2 ada gak jd especially bile blushing la....org blushing kat pipi, i blush kat idung hehehe... tp skang ni selalu jd depan hubby aje la..sebab die je yang kerap buat i blushing malu2 kucing hehehehe.... and hubby suke panggil i rednose..hehe
kawan2 pulak mang panggil Jiha...ada kdg2 some panggil Gee, some Jiji...tp Gee nama timangan kaklong i... so i lebih prefer org panggil i Jiha =)
above adalah nama panggilan yang disukai...ada gak yang tak disukai ok....ada satu zaman tu org panggil i Udang...wah..ces ces ces...sebab nye i bongkok...ni mase awal2 sekolah menengah..mase tu bre@st tgh nak membesar, so sendiri rasa malu...tu yang bongkok2 kot hehehe..menci la org panggil Udang... ces ces ces
tp yang lg dasat...mase masuk sekolah teknik...ces ces ces dierang panggil i 'gusi berbulu'... kureng aje...sebabnye.... kalau i sengih mang gusi ni nampak ketara.... so what...cantik gak hape (hahah perasan)
p/s: tu nama yang diberi yang i tau..yang org panggil tp tatau ade ke tak eh... lantak la..tu jaman2 sekolah hehehe... tp 'Rednose' tu saya suke sebab hubby suke hehehehe

Comments

  1. kohkohkohkohkoh
    gusi berbulus, gile kelakar .
    ipasan gak u klu sengih mcm nmpk gusi 80% hahahahahahah .

    tp i suke panggei jiji :D

    cik madihah

    ReplyDelete
  2. pn rednose...nama baby dah pilih ke belum? hehehe..

    ReplyDelete
  3. hehe..kiut jer nama rednose..

    ReplyDelete
  4. madi: i redha dgn gusi ku itu hahaha, tp yang kelakar nye..my mum selalu suh i practice senyum jgn nampak kan gusi itu kah kah kah especially masa kawen hr tu..tp takmo la mcm plastic lak rupe i hahah

    amy: nama sudah ada hehehe...panjang mcm nama ayahnye juge hehe

    ryna: hehehe rednose... mcm clown pon ade

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…