Approaching 30weeks =)

April 14, 2010

Pejam celik kejap je masa berlalu kan.... mcm tak percaya dah nak masuk 30weeks, Alhamdulillah....... perubahaan dr berbadan satu hingga lah ke berbadan dua di minggu ini sgt la ketaranye...alahai
  • Kelebaran badan/punggung menaik secara 30% (ini suruh hubby yang analyze, mule2 die kate 50%, i was like 'huh? biar betol?' then die tgk2 balik die kate 30% aje hahahaha)
  • Kebesaran bre@st? hehe ini tak payah la citer..paham2 sendri la kan =)
  • Strecth mark timbul minggu lalu ala2 pinky aje..tp minggu ni warna nye makin ketara..ouh ada jugak bekas garukan huhuhuhu pasrah
  • Tapak kaki, Alhamdulillah masih maintain tak kembang lg..
  • Sekarang terasa payah nak bangkit dr duduk or baring.. (what i try to practice is.. tiap kali dr baring tu, before bangun, akan berada di posisi merangkak and buat lite strecthing..alhamdulillah lega rasa tulang belakang and pinggang)
  • Malam2 ku makin terasa panas ya amat.....
  • Minum air kosong yang byk sebab selalu rasa mcm terhidrat...rasa tak cukup air, padahal byk dah minum... tekak rasa tak lepas
  • Alhamdulillah, no mood swing for me....
  • Mengidam? Pun tak byk kali..hr tu aje teringin kek perasa oren (yang tak pernah suke pon selama ini)... bile dpt tu rasa puas gila hehehehe
  • Asek ngantuk aje... tambah lg sebab berjaga malam sebab kepanasan... masalah bantal dah setel... bdn dh kurang sakit sejak bawak bantal best ke umah sewa ni hehehe.. tp skang masalah panas lak..takkan nak pasang aircond lak kat umah sewa ni kan hehe
  • Kadang2 maintain jalan laju..tp kadang2 dah rasa mcm penguin pon ada ni heheehe
  • And... peruntukan shopping lebih diutamakan utk baby dlm tummy ni.. hehehehe

p/s: banyak sgt perubahan sebenarnye, fizikal dah tentu, emosi pon sama... nak perlengkapkan ilmu nak mendidik anak nanti...cabaran makin hebat skang ni dlm nak mendidik anak... mcm2 kes skang ni, penyalahgunaan internet la, kes Rafiqin Darwisy yang sgt kurang ajar tu, kes2 buang bayi...nauzubillah... byk betol cabaran nak menjadi Ibu Bapa ni... semoga kita semua bersedia nak menghadapi semua ni nanti...

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. jiha..kek oren..dap nya..mummy jaga diri baik2 tau..

    ReplyDelete
  2. kesian nye.. patut la, syurga di bawah tapak kaki ibu.. besarnye pengorbanan.. TANPA KELUHAN pun... sgt2 adore kan jiha sbb sgt2 sabar... moga slamat ye both of u..

    ReplyDelete
  3. hikhikhik wahhhhh sama la kita jiha...pengembangan yang sangat ketara skang nie..tapi malas nak pkr..wat enjoy je..kaki elly pun tak bengkak lagi..wah nanti anak kita lebih kurang la umur eh...best best

    ReplyDelete
  4. ryna: tu la 1st time rasa kek oren sgt sedap hehehe

    anna: kene byk bersabar n motivasi diri sendri... rugi je mengeluh sebab bukan senang nak dianugerahkan rezeki yang satu ni....so cherrish every moments... hubby Jiha pon selalu pesan, tak elok ngeluh2 sgt takut baby merajuk lak nanti hehehe

    elly: kan... tp elly bersalin dulu kot... kalau Jiha terawal leh dok satu ward hehehe... eh elly nak bersalin kat Putrajaya kan?

    ReplyDelete
  5. jiha..hikhikhik insya Allah.haah kat putrajaya..tu pun kalau wad kosong la jiha..skang ni bergantung pada wad

    ReplyDelete

Thanks Lovelies