Skip to main content

Baby pandai bergurau dah eh hehehhe =)

Rasa takleh stop senyum tiap kali baby gerak2 lg2 dah makin aktif skang ni =)
Hmmm yang geram (opps bukan geram marah ye hehe), baby gerak2 punye la aktif ni, perut bergelombang abes hehehe... tp tiap kali ibu selak baju nak tgk kan, alih2 die diam aje... ala ibu nak tgk, nak tgk.... most of the time mcm tu... hehhe dah pandai nak bergurau ye anak ibu ni? ke pemalu? hehehe... last month je kot yang kami suami isteri excited btol nampak perut ni tertonjol2... pas2 tu tak bg can langsung... baby gerak aktif.. pastu bile selak baju je diam.. pastu tutup baju balik...die aktif balik hehehe..ooo main2 kan ibu ye
Ha mlm td kan mase tido...die sgt aktif.. Jiha raba2 perut, rasanye mcm siku die ke or lutut tertonjol.. tgh2 mlm tu Jiha leh sengih sorang2... alah baby, u make my heart melt.. mintak2 nanti dah lahir pon camtu ye nak.. jd anak yang soleh ye...amin
Update sket @9.24am 22nd April 2010: Just now baby aktif, then selak baju nak tgk (opss my office ni tertutup so agak private hehe).. as usual la die senyap...then ibu try pujuk... 'ala ibu nak tgk..please please' hehehe si kecik ni respond tp kejap aje...die kasi can sket aje... tutup balik bukan main lg gerak balik hehehe...baby baby
p/s: noticed baby byk di belah kanan perut... belah kanan yang lebih kerap tegang and ditonjol2.. memang mcm tu eh?

Comments

  1. mesti syok jer klu baby wat cam tu yerk...

    ReplyDelete
  2. ehe same2 laa ngan baby kite.bile selak nak tengok
    die senyapp.hehe.soo cute n gewamm2..

    ReplyDelete
  3. ala bestnya..=) itu lah kolo aktif..dia aktif sgt tp kolo senyap..buat rasa takut kan?jiha..1st pengalaman awak..mcm mana rasa baby bergerak eh??

    ReplyDelete
  4. baby will lie on one side je..mcm tdo mengiring..tu psl la

    ReplyDelete
  5. hikhikhik jiha..ye la tu..perut kita dah macam ape kan dia wat cam tu..gelombang2..heheh baby elly plak dia akan sangat aktif kalau elly bukak lagu budak jepun nyanyi..utk ringtone sms elly...kompom terkinja2..hikhikhik

    ReplyDelete
  6. seronoknyeeee perasaan tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  7. seronoknya...erm xsabar nk lalui rasa itu jugak..

    ReplyDelete
  8. priceless moments kan? hehe.. enjoy!

    ReplyDelete
  9. yatie: syok sampai asek nak tersengih aje..Alhamdulillah

    sascha: hehehe geng la anak kita =)

    evyn4ever: tu la kalau tak gerak mang takut sgt... 1st time rasa masa pg.. alarm clock jiha bunyi, offkan and still baring...tup tup 'gluk' sekali... pastu kali kedua 'gluk'...mase tu 19weeks..sgt excited =)

    ReplyDelete
  10. kay: oh hehehe

    elly: wah nanti mesti terer ckp jepun baby elly ni ehehe

    fara: seronok Alhamdulillah

    nurul aziyana: =)

    zue: yup.. tak sangka seindah ni =)

    ReplyDelete
  11. aheheh, kelakar pun ade jgk, die main2 yer :D seronoknye kan, tk saba jgk nak alami keadaan itu :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…