Carta Pergerakan Bayi

April 13, 2010

Last check up, doctor dah suh catat pergerakan bayi kan...from 9am to 8pm should have 10 movements already.... korang camne eh... Jiha start catat from 9April hr tu and sampai semalam... lebih kurang pukul 2pm dah cukup 10 movements... tp hr ni kan, baru 9.22am ni dah nak complete dah 10 movements tu.... memang eh? alolo confuse ni... normal kah?

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. Ya Allah, ajaibnye kejadianMu ini.. moga terus dipelihara mjadi anak yg soleh & taat kpd org tua nya...

    p/s: harap2,anna bkesempatan nak rase cam jiha.. (T_T) jaga diri ye jiha...

    ReplyDelete
  2. hehehe..same la kite..tp bile bawak nurse tu kate salah ne..sebab bese 10 movement ne petang baru dpt..pastu die ckp yg gerak sekali tu tak kire..die kire yg gerak guling2 tu..huuhuh..

    ReplyDelete
  3. hohoho~ membe ramai kene tegur ngan nurse.. dorg cakap carta salah..

    kene kire gerak bb tu betol2.. kalo takat die gerak skali then selang bpe saat die gerak lg.. tu maknanya sekali gerakan.. sbb die guling2 n etc..

    tp xtaw la betol ke x.. sbb mira blom smpi tahap tu :p

    ReplyDelete
  4. anna: thanks utk doa ana tu... Jiha pon doakan anna ye...InsyaAllah

    myheart: haha yeke... alamak camne ni... tp slalunye once die gerak... dekat 10minit la die gerak non stop..tu kire satu gerakan ke tu ayayai

    miera: tu la ni...alahai

    ReplyDelete
  5. hai jiha...

    memang betul ckp kawan2 kat atas... bila dia gerak kali pertama, and then selang beberapa minit tu x dikira... sbb dia tgh aktif time tu... agak2 dah lama dia senyap n gerak balik, kiraan ke-2...

    saya dulu asik terlupa je sampai kena sound dgn pihak nurse... tapi penting tau, kalau rasa2 kurang dpd 10 kali gerakan, cepat2 pi hospital..
    alhamdulillah, saya dah 2 kali merasai pengalaman manis itu... :)

    ReplyDelete
  6. erm..btlla jiha,kena ade sela masa...sbb ms 7bln ni ruang bb bsr,so dia bleh berguling2..heheheh....xpe...btllkn je...heheheh

    ReplyDelete
  7. fashya punye kiraan kol 2-3 dah settle...so far ok, nurse xpenah tegur pon awal ke lambat....xpela, janji bby kite slalu gerak..kalo xgerak tu yang risau aje...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies