My 'Official' birthday hehehe

April 07, 2010


Apakah ini? Percaya atau tidak, Jiha ada dua tarikh birthday hehehe...satu utk urusan 'rasmi' dan satu utk diraikan...............

Kalau mengikut sistem dan segala urusan rasmi, my birthday ialah 8 April 1983... itu yang tertulis dalam surat beranak sejak tahun 1983 dulu lagi dan dari surat beranak terus ke IC... nak tau kenapa? mungkin kerana terlalu teruja dengan baby yang baru lahir (iaitu Jiha lah)...my parents tak perasan yang nurse di HKL tu salah tulis tarikh lahir di surat beranak tu...sepatutnya 8 May 1983... dah lama baru mereka perasan and rasa tak perlu lah nak tukar2 kot...tak kuasa agaknye hehehe... tp of course la birthday Jiha diraikan and di'wish' pada 8 May kan... cuma urusan rasmi and isi2 borang terpaksa la buh 8 April.........

and selalunye I don't bother to bgtau org yang tak rapat about my actual birthday ni..pada yang rapat2 aje lah kan.... then, ada org yang tak tau tu wish la kan on 8 April, tp Jiha langsung la tak teruja hehehehe....cume cakap thanks aje lah sebab dierang mcm sweet la kan nak wish2 hehehe...the thought tu yang penting, even not on my actual birth date hehehe... tp pada agak2 yang Jiha rajin nak cerita tu, cerita la jugak kisah benar di sebalik birth date Jiha ni... semua mcm 'yeke? nape tak tukar?' ... ntah la ...mcm tak la penting sgt pon nak tukar2 tu kan....

hehe tp mcm penah terjadi satu kes ni..mase final sem, nak prepare resume la kan... letak la no IC and birth date dlm resume tu...IC dah betul... tp birth date tu Jiha buh 8 May (my actual birthday) hehehe...sepatutnye kene buh 8 April (my official) sebab according to IC kan... before nak print tu my fren ni cek kan...n kate Jiha mabuk, birthday sendri pon salah letak hehehe... mase tu i don't bother nak explain kat die..tukar aje lah... skang ni agak berhati2 masa nak isi borang2 rasmi sebab takut tersilap mcm dulu lg heheheh

p/s: texted hubby mintak hadiah utk my 'official' birthday esok..hahaha tak aci kan... hubby kate tak valid.... tunggu lg sebulan..... hehehe ape salahnye kan kalau nak sambut 2 kali birthday, hadiah pon dapat dua kali..oh bestnye hehehe jgn harap la Jiha ooiiii

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. jangan kata u mabuk, i baca pun rasa mabuk jugak, pening nak pahamkan.. hehe, sampai 2 birthday.. kene salu alert kalau isi form kan.. anyway happy birthday mommy to be.. :)

    ReplyDelete
  2. aik, macam tu pun boleh ka??haha..btw, happy 'official' bday jiha :D

    ReplyDelete
  3. hahaha...dulu masa 1st time u cerita..i dah rasa kelakar..sebab nnti for sure pening bila nak isi borang apa2...now bila baca lagi sekali..still rasa kelakar..sebab bila ada org yg wish ikut official date n bukan real date...ingat lagi dulu..selalu ketawa2kan...rindu la!

    ReplyDelete
  4. haiyak..sampai sebulan beza nya? my mum pun ade masalah ni, tapi tersalah sebab die register lewat beberapa hari, so die ikut hari yg diregister, bukan tarikh die patutnya lahir huhu.
    takpela..mungkin ade hikmahkan? dpt sambut 2 kali? hehe :D

    ReplyDelete
  5. huda: mabuk kan..nway thanks for the wish hehehe

    farah: hahah itu lah...sebenarnya nurse tu yang mabuk kot

    amy: hahaha teringin dulu2 selalu dpt sms dr mamat mana tah, konon2 nak wish birthday..penin penin

    hanie: tu la syok kan...tp hubby taknak layan hehehe

    ReplyDelete
  6. waa..best nyer,,sethn 2 kali sambut besday...ehehehhe...

    cam mak i la jiha..tp mak i lewat 2thn..bleh??atok i cite dulu kg i banjir..so, surat beranak sume hanyut la kan..then mase register blk leh x atok i letak thn sama ngan adek mak i...mak i bulan 4, n makcik i bulan 12 gitu..heheheh..n yg plg lawak, atok i register surat beranak die n nenek i sama tarikh ngan adek mak i tuh..4/12...penin2x..:))

    neway, happy 'official' birthday Jiha!!!

    ReplyDelete
  7. amy:opsss bukan teringin..teringat... mentang2 la baru pas teringin kek oren....taip pon teringin instead of teringat hehe

    ReplyDelete
  8. farhana: hahah mcm2 kes kan...so bukan i aje lah yang ade kes pelik2 ni hehehe

    ReplyDelete

Thanks Lovelies