Skip to main content

Nursing bra!!...........Oh tak sexynye hehehe

Kenapa nursing bra semuanya dull aje colour die... tried to google for 'sexy' one tp tadak pon... semuanya dull and sweet2 aje... So far been to Mothercare, Audrey and Lingerie shop..semua nya dull... oh i hampa... agak2 La Senza and Blush ade tak yang menarik eh... kalau ada pon mesti $$ nye pon 'menarik' jugak hehehe...
Borak2 ngan colleague, die rekomen kan Avon nursing bra...sedap kate nye.. so i pon beli 1 tp of cos la warna nye dull aje kan.. skin colour... beli 1 aje cos sgt determine utk cari nursing bra yang cantik dan sexy mexy hahahaha (biol).... and Avon nye ni unwired... Jiha selalu pakai yang wired, mcm pelik plak pakai unwired, tp according to my colleague gak.. ibu yang nak breastfeed tak elok pakai yang wired.. tatau napa? have to google here and there.... or ada sape2 yang tau tak nape?
p/s: sape tau nak cari mana nursing bra yang warna nye cantik2 and 'sexy mexy'...awwwwwww hahahaha

Comments

  1. Salam,
    boleh try kat online shop fabulousmom.com.

    ReplyDelete
  2. cik kak.. nursing bra pon nak sexy ker?? hahaha.. i tak pakai pon nursing bra tapi mang ader ati nak beli dolu.. tapi last2 tak beli pon.. pakai bra bese2 je.. n of cos cup tu bertambah dari dolu2.. hmm.. la senza ade ke nursing bra???

    ReplyDelete
  3. i da tgk kat fabulousmom.com cantek2 gak..

    ReplyDelete
  4. applecrux: dah tgk dah

    durr: hehe mesti la nak yang cantik jugak... sendri pakai/tgk pon mesti nak cantik jugak... nway, i dah penah tgk kat fabulousmom tu..ok lah tp byk yang sweet2 aje.. selection warna die kureng minat hehehe

    ReplyDelete
  5. aaa xbeli lg neh..
    tu la die.. kaler pon xmenarik..
    pastu cam xbiasa lak kalo xpakai wired nye.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. kang sexy2 kang ade lak yg teruja lak..haha ye la nnt musti ade je yg tgk kan kalu dlm pantang tu..btol ke tak cara bf etc..mak2 makcik2 xpe le..kalu hubby???haha xdapek nk tlg..try you have a baby YHAB bf bra ada wired.

    ReplyDelete
  7. adesss... nursing bra xde x santek2 ke... alahai, sian jiha..x sexy dah la nnti.. hiks~...
    no choice la kalo xde..

    p/s: pssst..slalu rase rugi kalo x bsexy utk en somi.. hahah...

    ReplyDelete
  8. huhu..best baca pencarian mummy nih..tapi ryna x bole tlg..huhu..

    ReplyDelete
  9. jiha kalau awk dah jumpe yg sexy mexy, bgtau la ek. nak jugak carik yg sexy-mexy ni, tp semuanye pon gagal. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…