Skip to main content

Opps terkejut ibu =)

my morning routine: this pose of exercise really ease my back pain, Alhamdulillah =)

Last Friday Jiha mc =( ..... i felt the baby movements, tp sgt lemah tak seperti selalu.. dah mula rasa dr hari Khamis lg... risau ya amat... perasaan aje ke eh? Pagi Jumaat tu pulak, satu badan ni rasa bisa nye plus tendangan baby still lemah huhuhu.... sms hubby, die suh gi klinik... terus gi klinik... berdebar2 rasa hati ni... anak ibu ok tak eh kat dlm tu.. sampai klinik ni.. ramai org pulak... Jiha leh berpeluh even dlm aircond.. bukan panas, tp mcm dah tak senang duduk huhuuh.. pinggang pon mcm nak patah aje... jumpe je doc terus mengadu semua.. doc check temperature ok, bp pon ok.. pastu die suh baring nak scan........ dupdupdup mang berdebar abes ni..... doc scan tak nampak lg, nampak muka doc kerut2.. dlm hati ni dah menanges ni... huhu ...
'ha tu jantung baby, nadi ok'... Alhamdulillah, ibu ternanges sket... malu gak la.... doc bg mc suh rehat.. die suh observe lg baby movements.. kalau lemah or takde movements, die suh gi hospital terus =(

so drove back to kl... sampai aje terus baring... tp kepala saket ya amat and both hands rasa kebas... cube tarik napas dlm2 dan istigfar (ni one of theraphy yang Jiha selalu buat kalau rasa saket ke, penat ke sejak preggy ni) ... akhirnya terlelap pon..

Pukul 3pm... my 'alarm clock' tendang.. agak kuat... yeay.. Alhamdulillah, my baby dah regain his energy back =) ... plus nak kejutkan ibu die bangun solat zuhur jugak ni hehehe.... call hubby happy2 ckp anak dah tendang2 balik... and this weekend, bermula episod tendangan padu yang semakin kuat dr baby sorang ni hehehe... ada yang geli2, tp ada jugak yang mampu buat ibu terjerit kecil and tergalih tempat duduk hehehehe anjat ibu sayang hehehe... mintak2 lepas ni baby aktif2 ye (infact mase tulis entry ni, baby bukan main ligat guling2 dlm ni heheh)....... mlm td getting ready utk tdo.. cancel tido sebab baby super aktif hehehe... sudahnye ibu layan borak ngan baby sampai tak sedar dah terlelap kol brape =)


p/s: Last Saturday went shopping... pecaya tak shopping sejam aje pon dah tak larat.. kalau dulu boleh shopping the whole day hehehe.. pape pon puas hati dengan hasil rembatan itu hari... opsss next shopping tunggu gaji minggu depan lak lah hehehe

Comments

  1. mira half an hour pon da mengah2 da.. hihihi

    tp skg neh kurang sket la rs gerakan bb.. mebi sbb bby da makin beso n space da makin kurang.. kot la.. kan?

    huhuu...

    ReplyDelete
  2. miera; tu la penat kan.. tp gigih gak shopping nye pasal

    dah start catit carta pergerakan bayi tu?

    ReplyDelete
  3. slm jiha, stat bape bulan beli brg baby??

    ReplyDelete
  4. Aleiz: lupe lah pulak... jiha awal jugak..5 bulan camtu dah sibuk2 nak shopping.. tp lg giat shopping bile tau gender =)

    ReplyDelete
  5. hoo..ziela baru 4 bulan lebih..dlm 18weeks..tp mgu ni ade pureen sale..aiseh..huhuh..cmne nih

    ReplyDelete
  6. Aleiz: takpe kot beli yang basic2 aje dulu kot =)

    ReplyDelete
  7. sissy!!! jom join contest beauty http://miszbeauty.blogspot.com/2010/04/contest-kejap-je-masa-berlalu.html ;-)

    ReplyDelete
  8. jiha...nanti amek award kat blog elly ek

    ReplyDelete
  9. baby jangan wat mama risau ye.

    mama risau aunty pon turut risau..

    Be strong and healty ye baby..

    ReplyDelete
  10. beauty: rajin tol buat contest..nanti kalau Jiha ada masa jiha try wat ye =)

    elly: ok elly..thanks =)

    ryna: amin

    Puan Suraya: thanks =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…