Skip to main content

Storage bottles mommies!!!


For those yang nak full breastfeed and in search to add up your storage bottles stocks, ni my fren ada jual storage bottles..great bargain i guess... 8bottles Safety Plus for only RM32.. normally yang Jiha jumpe 8bottles BumbleBee RM38.90, 6 bottles Mom's Precious RM39.90... so yang my fren jual ni agak murah la kan.. Jiha igt mang nak tambah kan lg sket koleksi storage bottles ni...skang ni dah ada 18bottles..so nak tambah sket and the rest maybe nak beli storage bags aje

And punya lah tak cukup ilmu di dada, hahaha rupenye2 storage bottles ni ada lifespan nye, nama pon plastic kan even though BPA free...sebab kite keep refrigerate and warm susu kan..so anggaran 5 ke 7bulan mengikut penggunaan masing2... ni jangka hayat BPA free..kalau yang tak BPA free tu mesti lg kiok.... punya la igt boleh simpan utk next baby pulak storage2 bottles ni hehehe......so i think ada stok sket for storage bottle ni pon dah cukup la kan.... yang lain guna storage bags aje..murah pon murah, tp storage bags ni leh guna skali aje..lepas panaskan susu, kene buang ye...nasib murah hehhee

Anyway, ni link to my fren's blog if sape2 interested in getting the storage bottles, oh die pon ade jual Cloth Diapers (cd) pada sapa2 yang nak guna cd ni...as for me... nanti dulu lah kot penggunaan cd ni hehehe sebab nanti baby my mum yang akan jaga..kesian lak die nanti if i pakaikan baby ngan cd ni...so guna normal diapers dulu lah =)

p/s: Khamis ni my next check up, will get another tetanus shot..owh lenguh la tangan ku nanti..and and pasti berat badan ku bertambah2 ni..no no no takmo minum air gula =

Comments

  1. Sis..kalau berat bdn naik..mmg wajib minum air gula ke..waaaa

    ReplyDelete
  2. maraziey: kalau berat badan naik dari yang sepatutnye... for me yang dah 5 bulan ke atas ni, sebulan leh naik 2 kg je.... misal kate naik 4 kg ke...nescaya kene minum air gula huhu..yang below 5months leh naik 0.5kg aje sebulan

    ReplyDelete
  3. air gula itew sangat sedap!!!! hmmmm... NOT!!! rase nk muntah.. huhu! gud luck!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…