Terkhenchinggg ka or amniotic fluid????

April 22, 2010


Rasanye dh lama tak baca buku "What to Expect, when u are expecting"... so semalam rajin2 kan diri baca (preparation utk dekat2 nak bersalin nanti)... sebelum baca pasal signals of labour tu.. baca la 8months nye chapter... ada satu statement ni, die kate preggy mommy sumtimes akan terkucil or ter shi-shi or terkenching bile tergelak ke or stress ke ataupun if u get too excited... Jiha pon noticed sumtimes ada gak camtu.. kdg bukan sebab tergelak je... kadang2 rasa baby mcm kuis2 kat bawah tu.. terus mcm tershi shi skett atau rasa mcm nak tershi-shi sgt lah

IMPORTANT: if jd begitu, don't hesitate to sniff your panty ye... if the fluid mang urine, that is normal... tp bimbang if itu adalah amniotic fluid.. if u sniff and odourless @ takde bau shi shi tu... zassss terus ke hospital ye.. ini adalah sgt bahaya... baby leh lemas if yang leak sket2 tu ialah amniotic fluid (mintak simpang..Nauzubillah)

p/s: sandal pregnant yang satu2 nye tu dah tercabut tapak la..alahai.. rasa nak kuar duit utk diri sendri tu mcm liat sebab baby is priority skang ni ehehehe.. tp mcm terpaksa beli baru jugak ni.. ayayai

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. hihihi.. sama la kite..
    rsnye bby lebey penting dr kite nye barang...

    tapi nak wat camno..
    sandal mintak ganti baru :p

    ReplyDelete
  2. hihihihi bahaya gak ek jiha...elly slalu kene time jem...time tu la baby suka tekan2 kat tuttt nak bagi tershishi..hehehe

    ReplyDelete
  3. a'a la..kekadang rs baby tekan area tu rs nk terkencing..tp x kencing pun..rasa jer.. kekadang mmg btul2 nk terkencing. hehe baby baby..

    ReplyDelete
  4. jiha..ni ape i experience mase i preg.. masa preg n nak dekat2 labour mang asek nak ter'kenc'.. je.. pundi pon lemah nak tampong pasal bb selalu tetekan kat pundi.. tu yang kdg ter'kuc' tu.. tanda i dulu air ketuban kuar tau.. leak.. tapi perasaan nya mang tak macam air 'kenc'.. die macam flow without u know n tak leh kawal.. seem like period heavy flow gitu laa.. tapi sekejap2.. pasal kes i bukan trus kembar air.. mean trus banjir.. ader yang camtu.. tapi kes i leak.. sikit2..mang kena pakai pad.. tapi keep tukar.. once kuar air ketuban.. within 24hrs bb must go out!! prob lemas n die da tak terlindung dari infection lagi.. so must labour.. tu yang i pon mang kena induce pasal os tak bukak2..ni sket pasal pengalaman i.. =)

    ReplyDelete
  5. miera: hehehe sandal masih lom tukar

    elly: tu la.. jiha mang kadang2 sniff2... hahaha kadang2 gelak sorang2..rupenye mang patut kene sniff2 tu

    wizza: hehehe baby tgh lasak la tu kan... syok tendang2 hehehe

    durr: tu la kan.. i nanti tatau la camne... kaklong air ketuban pecah, kakngah lak sumer anak die kembar darah...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies