Skip to main content

Terlepas Pureen Clearance stock.......

Wah syok tgk korang2 sumer bersoping sakan ye kat Pureen warehouse sale... alalala nak pegi sebenarnye tp ada bende lg penting =)...

my parents dah balik dr Saudi, sampai Saturday morning.... so masak2 bersama kakngah utk sambut dierang balik.. and adik2 beradik my mum semua berkumpul kat umah jugak.... happy sebab my parents balik tp semua sedih sebab baru kehilangan dearest family member, Andak... semua org berkumpul, menangis, bersolat jemaah sama2.. doakan utk dear arwah adik, kakak, ipar, and makcik kami tu pergi dgn tenang dan ditempatkan di golongan2 org2 yang beriman... amin
Alhamdulillah, sampai ke malam tak putus tetamu dtg cuma kami la yang agak flat sket lepas tu hehehe.... penat ... 1st time masak utk ramai2 org ni... selalu jd assistant mama aje.. kali ni i ngan kakngah yang prepare A to Z... oh takde tangkap2 gambar sebab semua tgh bersedih kan =(....
Hari Ahad pon masih ada kan Pureen sale tu? tp disebabkan penat semalam tak hilang lg, so tak gi pon... lgpon barang2 almost complete.. kalau gi pon buat tambah2 aje kot... hr ni byk spent masa dgn borak2 ngan mama abah... ye la 40 hari dierang kat Saudi...byk la nak diceritakan =)... and kebiasaan nye lak.. kami adik beradik ni suke sgt berborak dlm bilik my parents.. landing2 atas katil dierang, sudahnye hubby masing2 lyn tv aje lah (opss sorry abg, terneglect kan u jap heheh)... and sgt terharu nye td... dh syok sgt berborak, tergerak la nak jenguk my hubby jap.. bukak pintu bilik...oh i terharu... die tolong lipatkan baju yang byk itu, bg can kami anak beranak berborak kot... mungkin itu bukan ape2 utk hubby2 u all... tp hubby Jiha sgt tak suke lipat baju ( mcm Jiha jugak hahaha)... bab2 lain die mang rajin tolong, tp bab lipat baju mang die tak... bile die lipat tu rasa terharu sgt... aiya brapa kali nak ckp terharu ni hehehee.. oh i love u lah abang =) (sila jgn muntah hahaha)
oh ye... mama ada beli souvenirs sket utk kami... Abaya (jubah) for ibu, jubah for ayah and jeng jeng ini utk baby.... thank u nenek... baby suke (ibu yang suke lebih ni hehe)

starter set: ada romper, jumper, bib, cap and blanket... thank u nenek
and ni gambar mase 29weeks.. gemuk kan... ni during our coursemate nye wedding... baru perasan yang Jiha tak byk amek gambar sgt mase preggy ni... full body nye gambar... ada la beberapa kerat aje.. hehehe tp tak lama lg nak gi outdoor photoshoot... nanti Jiha upload, korang jgn jemu lak tgk heheehe

menyuruk kegemukan di belakang hubby hehehehe


paling gemuk dan paling pendek... oh miss my high heels =)


p/s: perut makin besar, agak susah nak cari posisi duduk dan tidur yang selesa.. takut sgt baby dlm ni tak selesa pulak nanti.. baby ok kan baby? oh ibu love u so much =)

Comments

  1. alololo..
    kesian die.. terlepas eyh..
    xpe la.. at least ade gak dapat starter set tu dr grandma nye kan.. hehehe..

    psttt.. nyorok nyorok kat blakang hubby tu..
    tapi tangan tetap genggam.. ahahaha.. gud gud

    ReplyDelete
  2. hi dear...
    nad kembali....
    hehe...papepun takziah dari nad sekeluarga...
    comel la dear starter set tuh...lite blue..

    jiha, org preggy ni tetap cumil ok...nad pun dah rase rindu nak preggy lagi...hik3...

    ReplyDelete
  3. miera: hehehe

    nad: go for second baby lak le hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…