Skip to main content

Weehuuuu....More Storage Bottles!!!

Layankan aje lah ibu yang over excited dpt barang baru ni hehehe


Lalalaa happy.... hr ni dah dpt dah storage bottles from LittlePoshyKidzShoppe Mother's Day promotion Sale.... jiha beli 4pax=8bottles.... weehuuuu bertambah stok...so skang dah ada 26pcs...hoyey hoyey.. harap2 susu ibu pon akan banyak nanti..amin amin amin

p/s: dlm pantang nanti kene rajin makan lobak putih utk tambah susu =)

Comments

  1. wahhh bestnye..elly pun excited tengok botol2 susu tu...mahal tak jiha..

    jiha..lobak putih tak sedap.elly aritu mak masakkan..wekkk

    ReplyDelete
  2. elly: ni time promotion, sampai 10 May aje... die jual 8 botol RM28, kalau tak RM32

    erk tak sedap ke..ayayai camne ni... tp demi anak telan je la elly hehehe

    ReplyDelete
  3. salam jiha..saya slalu baca blog awak..nak tanya ni, bila start prepare barang2 utk BF..beli botol,pump tu masa kandungan brapa minggu yek?

    ReplyDelete
  4. jiha,

    ni recomended blogger for milk booster, ngeeeheee.
    http://anisfuad79.blogspot.com/

    rajin² bekenalan dgn die.. tp jgn reveal identity i, ahahahhaha.

    cik madi

    ReplyDelete
  5. uiks..murahnye..alamak..bajet dah lari nie..tak pe la jiha..tak de rejeki

    ReplyDelete
  6. elis: mcm Jiha beli pump tu main kutu..so start dari bulan 1 lg..bulan depan last bayar... kalau mang ada simpan utk pump, mase nak bersalin tu leh beli lg.. sebab selalunye org guna 1 to 2 weeks after bersalin.... botol pon Jiha beli dalm 30botol, yang lain tu beli storage bags aje.. murah sket hehe

    madi: wah thanks thanks

    elly: hehehe takpe..nanti nanti kalau die ada wat sale lg Jiha gitau eh

    ReplyDelete
  7. jiha..saya ari tu dah try makn lobak putih..beria beli banyak2 tapi yg luaknye separuh dr sebijik tu je..
    sangat tak sedappp..dah buat sup pun tak sedap..huhu...jiha try la dulu kot2 la mau kan..

    saya minum air longan je...

    ReplyDelete
  8. wah sonot tgk mommy2 bli online..rasa nk beli jugak tp ntah bila nk strt

    ReplyDelete
  9. honey: yeke tak sedap sgt ke hehehe... air longan pon ok eh...

    aziyana: hehehe beli jgn tak beli

    ReplyDelete
  10. suker nyer jiha pimpom ni ngan bottle baru tu....tapi apa salah nyer kan?????
    janji bahagia

    lobak putih yatie suka...sedap...

    ReplyDelete
  11. uols..kena makan lobak putih ke tuk tambah susu? lain xde? ramai kata x sedap..huhu..kena research lg ni..kot ada makanan lain yg leh tambah susu..hehehe..

    uik..bestnye tgk uols beli2 brg..i ni tah bila nak start..bulan depan kot...time cukup 5 bulan.. =))

    ReplyDelete
  12. yatie: hehheehe best beli barang hehe

    amy: td i google2... makan jantung pisang, ketam leh boost lg milk production... jantung pisang ok la murah..ketam leh la nak makan sekali sekala hehee

    ReplyDelete
  13. hehe byk dah yer botol ni? huhu seronok tgk :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…