Skip to main content

Weekend without hubby =( and Pregnancy check up

  • Weekend ni hubby tak balik... Penang cuti hari Isnin depan so we decided him to balik kampung direct from Penang by bus... Jiha tak cuti and cuti dah tak byk..kene simpan utk masa2 akan dtg ni... plus.. this preggy mommy dah tak larat nak duk dlm kereta lama2 KL-Pengeli Timur aje dah 5 jam... pinggang saket ya amat.... huhu sian hubby balik sorang2 tp nak wat camne huhuhu
  • huwaaaa nanges la..rindu la kat hubby... Jumaat 7May nanti baru jumpa... huhuhuhuhuwaaaaaa.. will keep myself busy la this weekend, lagipon on 1st May ada kenduri tahlil kat umah makcik... and hehehe mama bought PS3... leh la preggy mommy ni main game baru hehee.. advanced nenek baby ni tau hehe.... her intention beli PS3 tu, so that nanti anak menantu takla boring kan bile balik umah hehhee... bagus jugak tu mama, sebab nye kalau kite borak2 dlm bilik mama, hubby2 we all boleh layan game..tak la buhsan hehehe
  • my parents dah risau2 tgk Jiha drive... Monday morning to Sepang and Friday petang, Sepang to KL... since adik Jiha tgh cuti sem, die suh adik anta on Monday morning and fetch me back on Friday evening.... hari2 lain tumpang housemate ke opis... hr tu ada jugak terpk camtu... tp i forgot about check up.. check up hr Khamis selalunye, skang ni 2 minggu sekali, lepas ni seminggu sekali lak kan... susah la kalau takde kereta, takkan nak suh housemate lak nak anta n amek kan...huhuhu...ada idea tak camne nak settle kan problem Jiha ni...adoyai dah buntu ya amat nak pk camne ni....
  • p/s: perut makin besar.. dah mula rasa sakit belakang sikit2...

Comments

  1. betul betul betul..pinggang dah makin sakit dah nie...kalau tdo mengiring bestnyeeee

    ReplyDelete
  2. salam...jiha,u org penggeli timur,kulai ke?slalu ikut ur blog...lau btul u penggeli timur,kulai tu...means kita berjiran,i org sungai sibol....wat a small world! :-)

    ReplyDelete
  3. elly: jiha skang ni tido ngiring aje... mule2 baby tendang2, pastu usap2 perut sket baru baby alih hehehe

    anonymous: penggeli timur kg hubby i... hehehe yeke, mang sebelah aje lah kan... raya leh dtg...insyaAllah raya nanti..Jiha dah ada baby =)

    ReplyDelete
  4. same la..nk tido xble ngiring sgt..ade gk sakit blakang sikit2.huhu..x lame dah..eh jiha ade minum air slusuh?

    ReplyDelete
  5. wizza: takde pon..tatau mana nak cari

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…