33 weeks check up =|

May 06, 2010

Huhuhu nanges jap.... mcm dah dpt agak result hari ni kurang memberangsangkan huhuhu
compare to last month check up;
  • berat naik 1 kg saje...huhuhu suppose kene naik 2 kg kan... rasa makan dah byk cuma seminggu ni asek muntah (due to food poisoning last weekend and current kahak kat tekak ni huhuhuhu)
  • Hb jatuh mendadak (nanges big time) ...from 12.9 to 10.4... below 11 ok.. and after dgr misi nye explanation tentang bahaya Hb rendah pada ibu and baby, lg jatuh jiwa raga ni..huhuhu Nauzubillah... more kerang, hati, and sayur bayam for me pasni
  • MGTT result sgt teruk... before minum 3.9, after minum 7.5... kalau dah reach 7.8 dah kene kencing manis..huhu.. doc suh repeat minum air gula lg 2 minggu... masa 1st time minum air gula masa pregnant 12 minggu dulu ok aje.. now pulak yang dasat huhu..byk sgt makan eskrem kot ni
  • Bp ok lah... i suspect bp yang rendah, tp alhamdulillah bp ok

td dgr heartbeat baby..sgt laju and kuat... tak sabar ibu nak peluk awak, kepala baby pon kat bawah aje... good boy =)

p/s: huhuhu frust sgt dgn check up kali ni... wish my hubby was there with me at KK td.. huhuhu nangeshhhhhhhhh ... tak sabar nak jumpe dia esok huhu

LAGI ARTIKEL MENARIK

9 comments

  1. puan jiha.. ape pun result yg awk dpt utk check up tu, jgn tmbh2 lg risau kt diri ye... stress x baik kan utk mama & baby? =)
    do enjoy your pregnancy, dah akhir2 pun ni...

    ..semoga urusan awak dipermudahkan-Nya...

    ReplyDelete
  2. scha pon terukk for this month.huhu
    nex week kene minom air gula sbb berat naik byk.mak abah xde kencing manis or darah tinggi.

    hmm jiha ley terangkan pasal mgtt tu x?
    kalau kite takde kencing manis bape ea bacaannye.
    scha mang tak tau pasal menda ni.

    ReplyDelete
  3. anon: thanks =)

    scha: 1st time jiha wat before: 4.2 after: 4.5 so result ni ok sgt

    die if dah reach 7.8 tu dah diagnose as kencing manis la... mcm result Jiha kali ni 7.5 ..tu dah menghampiri.... so lepas ni kene control lg pemakanan

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. jiha : jgnmkn kerang byk sgt ye.. sbb ade kajian show that krang kat malaysia ni byk sgt dah toxin... better amik bwg merah, bayam and ape2 yg blh tmbah darah ye....jgn stress ye jiha... moge jiha n baby slamat slalu...

    p/s: jiha, organ dalaman cam hati pun ok utk tmbah darah TAPI x elok mkn byk sgt ye... sesekali blh la.. (sbb katenye blh jd penyebab thalasemia... Nauzubillah)

    ReplyDelete
  6. semoga segala kesulitan akan menjadi lebih baik...InsyaAllah....
    Take care jiha...

    ReplyDelete
  7. jiha..take care ok..jgn risau ape2 tau...semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  8. anna: tu la skang ni nak makan kene sedang2 aje... takleh terlalu lebih or terkurang kan

    yatie: amin... thanks

    elly: thanks elly =)

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah baby & ibu sihat sahaja...

    Pelik sgt, yg kita peknan ni, berjaga mkn minum, tp mcm2 dugaan... Baca tk news yg bdk besalin dlm toilet klinik tu, mak ai... mcm senang gak nye dia go tru pregnancy gaknye... besalin pon mcm kentut je mungkin.... donia.. donia...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies