Skip to main content

35weeks check up!!

Sampai lambat sket dr bese.... sampai tepat2 pukul 8...paling frust takde parking, so terpaksa parking di luar klinik...huhu menapak..penat =
Masuk2 klinik..wow ramainye org... ramai nye yang kene minum air gula hr ni... bulan lepas takla seramai ni... amek darah.. hr ni mcm kecut pulak amek darah.. dah la nurse cucuk mula2 tu darah nye takmo kuar.. cucuk lak tempat lain...adoii... pas tu minum air gule .... kembang tekak ku...
hari ni jugak ada check up so tak la buhsan nak tunggu 2 jam utk amek darah lg... terkejut sebab berat tak naik langsung..ayayai.. baby ku tak membesar ke? tanye nurse.. die kata takla.. ni yang tak sabar nak gi scan kat klinik swasta ni.. nak tau berat baby normal tak.... td dgr heartbeat die.. hehehe sgt syok..kuat sungguh hehehe... yang lain2 sumer ok... oh tp result mgtt next week baru tau...
p/s: baru pas lunch..lapar since tak bekfas kan..tp still takleh masuk byk sgt... mata ni ngantuk lak.. hr ni break lama tp tatau nak merayau ke mana... ibu penat..tido aje lah zzzzzzzzzzzz.... oh ya, hubby dah on his way.. amek half day hr ni... weehuuu tak sabar nak jumpe chenta hati =)

Comments

  1. bestnye jab lg da bole jmpa hubby. ehhe phm perasaan itu.dlu saya pun cmtu hehe..

    anyway, mmg kalo dah ujng2 pegnen ni berat kite x nek sgt.. jgn risau la..bby mesti nek berat punye :)

    ReplyDelete
  2. wizza: oh yeke wizza... fewww lega dgr =)

    ReplyDelete
  3. ok yer check up nyer....selamat berphotoshoot

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…