40 hari mencari cinta...opss bukan.. 40 hari lg nak bersalin hehehe

May 17, 2010

Ticker kat sebelah tunjuk lg 40 hari je lg nak bersalin... ayo ma... am i ready? hehehe baca blog kawan2 yang baru bersalin.. wondering, camne la time Jiha nanti.. hehehe cuak pon ade ni.. tp tak sabar pon ada nak merasa pengalaman tu... pastu dgn tak sabar nak peluk cium baby.. nak tgk dia tido lena dalam baby cot sebelah katil nanti... nak wash poo poo die ... ahahaha dah berangan sangat dah ibu ni..dah terbayang2 kat mata dah ni =)
td sms utk booking akak tukang urut pas bersalin nanti... actually mase awal2 preggy pon dah booking (semangat kan aku hahaa)... sebab nye akak ni asek full aje.. so mang kene booking awal2... so far my kaklong and kakngah pon berurut dgn akak ni... so senang amek ngan die jugak aje lah
hari tu kan mcm dah list barang yang belum beli.. td list lg... mcm bertambah lak listnye...ayayai

  • Pending list (baby)
  • Bath tub
  • bath mat
  • mosquito net and stand
  • sabun cuci bottles baby
  • tilam
  • mosquito patch (mana nak cari ni eh... so far Jiha jumpe yang spray2 aje.. akak2 jiha pakai yang patch aje...tp dah sms, masih lom reply lg beli di mana hehehe)
  • more baju utk baby (hari tu rasa mcm dah cukup, tp tu rupenye baju cantik/jalan, baju basahan/dok umah yang kene lg byk kan.. baby mesti kene selalu tukar baju ye dak)

  • Pending list (ibu)
  • t-shirt ( jiha mang tak de sgt t-shirt dok umah, byknye sleeveless aje dok umah pon kate.. tp dlm pantang, mau kene jerit ngan tukang urut/misi/mama nanti hehe)
  • front button blouse (senang nak susukan anak ibu nanti)
  • nursing poncho (perlu ke tak eh ni...hehe)
  • set bersalin
  • nursing bra

p/s: woot woot 'tanda cinta' @ stretch mark semakin ketara hahahahahaha weng!!!

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. tido puas2 utk 40 hari ni yek pn jiha :)

    ReplyDelete
  2. hmm mira da 32 minggu pregy neh.. masih belom ade lagi tanda cinta tuh.. hope sesangat xde tanda cinta tu.. wahahaha.. tp tgh takot pada tanda cinta laen (czer) sbb doc ckp maybe mira kne czer.. sob.sob.sob

    ReplyDelete
  3. Baju baby x payah beli banyak2 pon x pe.. baby kan cepat besar.. kawan akak beli banyak2 sudahnya x sempat pakai semua pon.. membazir je nanti

    ReplyDelete
  4. hihihi jiha lagi 40 hari? kejap je tu jiha..elly ni pejam celik ada lagi 28 hari je nie..waaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. mien: heheheh wokeh wokeh

    miera: wah bagus la takde lg tande cinta.. jiha nye start kuar masa 7 bulan... skang makin hebat haha

    ilot: tu la ... risau terlebih tgk org lain beli byk2 sgt kot hehehe...camno?

    elly: tu la elly..pejam celik pejam celik aje ni

    ReplyDelete
  6. oh..hari dah makin dekat..semoga semuanya selamat yer mummy..hehe..

    kena praktis bangun tido bangun tido dah nih..huhu..

    ReplyDelete
  7. ryna: tu la... skang ni pon tido malam kurang lena sebab panas plus baby bg super kick, side kick segala2 kick la hehehe

    ReplyDelete
  8. pejam celik pejam celik..dah nak bersalin Gf i sorg ni...x saba nak tgk u n baby..i doakan semuanye selamat tuk u.. =))

    miss u laaaa...

    ReplyDelete
  9. sis..1st baby yeh....dup dap dup dap...
    baby gal or boy???
    jgn lupeeee nnt pantangg pakaiii premium beautiful tauuu :D

    ReplyDelete
  10. amy: hehehe tu la... badan pon makin membolat haha

    elya: 1st baby..insyaAllah baby boy =)

    elly: hehehe ok

    ReplyDelete

Thanks Lovelies