Skip to main content

40 hari mencari cinta...opss bukan.. 40 hari lg nak bersalin hehehe

Ticker kat sebelah tunjuk lg 40 hari je lg nak bersalin... ayo ma... am i ready? hehehe baca blog kawan2 yang baru bersalin.. wondering, camne la time Jiha nanti.. hehehe cuak pon ade ni.. tp tak sabar pon ada nak merasa pengalaman tu... pastu dgn tak sabar nak peluk cium baby.. nak tgk dia tido lena dalam baby cot sebelah katil nanti... nak wash poo poo die ... ahahaha dah berangan sangat dah ibu ni..dah terbayang2 kat mata dah ni =)
td sms utk booking akak tukang urut pas bersalin nanti... actually mase awal2 preggy pon dah booking (semangat kan aku hahaa)... sebab nye akak ni asek full aje.. so mang kene booking awal2... so far my kaklong and kakngah pon berurut dgn akak ni... so senang amek ngan die jugak aje lah
hari tu kan mcm dah list barang yang belum beli.. td list lg... mcm bertambah lak listnye...ayayai

  • Pending list (baby)
  • Bath tub
  • bath mat
  • mosquito net and stand
  • sabun cuci bottles baby
  • tilam
  • mosquito patch (mana nak cari ni eh... so far Jiha jumpe yang spray2 aje.. akak2 jiha pakai yang patch aje...tp dah sms, masih lom reply lg beli di mana hehehe)
  • more baju utk baby (hari tu rasa mcm dah cukup, tp tu rupenye baju cantik/jalan, baju basahan/dok umah yang kene lg byk kan.. baby mesti kene selalu tukar baju ye dak)

  • Pending list (ibu)
  • t-shirt ( jiha mang tak de sgt t-shirt dok umah, byknye sleeveless aje dok umah pon kate.. tp dlm pantang, mau kene jerit ngan tukang urut/misi/mama nanti hehe)
  • front button blouse (senang nak susukan anak ibu nanti)
  • nursing poncho (perlu ke tak eh ni...hehe)
  • set bersalin
  • nursing bra

p/s: woot woot 'tanda cinta' @ stretch mark semakin ketara hahahahahaha weng!!!

Comments

  1. tido puas2 utk 40 hari ni yek pn jiha :)

    ReplyDelete
  2. hmm mira da 32 minggu pregy neh.. masih belom ade lagi tanda cinta tuh.. hope sesangat xde tanda cinta tu.. wahahaha.. tp tgh takot pada tanda cinta laen (czer) sbb doc ckp maybe mira kne czer.. sob.sob.sob

    ReplyDelete
  3. Baju baby x payah beli banyak2 pon x pe.. baby kan cepat besar.. kawan akak beli banyak2 sudahnya x sempat pakai semua pon.. membazir je nanti

    ReplyDelete
  4. hihihi jiha lagi 40 hari? kejap je tu jiha..elly ni pejam celik ada lagi 28 hari je nie..waaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. mien: heheheh wokeh wokeh

    miera: wah bagus la takde lg tande cinta.. jiha nye start kuar masa 7 bulan... skang makin hebat haha

    ilot: tu la ... risau terlebih tgk org lain beli byk2 sgt kot hehehe...camno?

    elly: tu la elly..pejam celik pejam celik aje ni

    ReplyDelete
  6. oh..hari dah makin dekat..semoga semuanya selamat yer mummy..hehe..

    kena praktis bangun tido bangun tido dah nih..huhu..

    ReplyDelete
  7. ryna: tu la... skang ni pon tido malam kurang lena sebab panas plus baby bg super kick, side kick segala2 kick la hehehe

    ReplyDelete
  8. pejam celik pejam celik..dah nak bersalin Gf i sorg ni...x saba nak tgk u n baby..i doakan semuanye selamat tuk u.. =))

    miss u laaaa...

    ReplyDelete
  9. sis..1st baby yeh....dup dap dup dap...
    baby gal or boy???
    jgn lupeeee nnt pantangg pakaiii premium beautiful tauuu :D

    ReplyDelete
  10. amy: hehehe tu la... badan pon makin membolat haha

    elya: 1st baby..insyaAllah baby boy =)

    elly: hehehe ok

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…