Skip to main content

Akibat sedih...jom shopping hahahahahaha

Akibat sedih hubby tak pulang minggu ni... so the best theraphy for me is shopping!!! and shopping di hujung jari weehuuu... dah borong dua barang kat LittleWhiz muahahahahaha : Little Bean sterilizer & warmer dengan Mom's Precious Cooler Bag set tu...aku sokaaaaaaa huhuhu (sedih lg sebenarnye ni sebab hubby tak balik huhuhuhu)
Barang yang merah2 tu masih belum dibeli lg..ayayai
  • Barang2 baby
  • Sterilizer and warmer - weehuuu weehuu dah soping td =)
  • Mattress
  • baby cot - ni dah sms nenek td.. maybe minggu ni leh gi beli kot kan weehuu
  • bedding set - tunggu makngah baby belikan hehehe
  • More bottles for EBM =) - rasanye dah cukup sebab cooler bag set tu pon dah inc 6bottles...so altogether dah ade 32bottles =)
  • Bath tub
  • Cooler bags for EBM =) - wehuuu wehuuu wehuuu dah soping juge td =)
  • Kelambu for the baby cot
  • Barang ibu
  • Set bersalin - dh decide mang amek Amway Tropical Herbs tu
  • nursing bra - baru ada 1... mau cari lg yang ala2 sexy gitu hehehe

p/s: huhuhuhuhuhu balik lah cik abg ku

Comments

  1. wahhhh auntie elly jeles nie baby ibu awak dah shopping2 nie...huhuhu

    ReplyDelete
  2. elly: shopping sebab sedih sgt tak best huhuhu

    ReplyDelete
  3. haah gak kan jiha..dia happy masa shopping tu je.lepas shopping ingat balik..kan..tak pe la..sabar banyak2 ek..baby ada teman ibu

    ReplyDelete
  4. jiha...nnt belilah baby cot yg siap ade kelambu sekali...;-)
    P/S:Zafri gune baby cot kejap je...hhehhe...die lagi suke tido dlm buai....

    ReplyDelete
  5. elly: tu la... nasib ada si kecik ni kan

    ida: eh ida..hehehe ada blog eh

    ReplyDelete
  6. kihkih...baru2 je layan blog2 ni...klu rajin update..sbb memanjang bzzss...hehehe...btw,happy belated birthday ekk...aku ingat,tapinye rumah aku banjir lagi sekali..on the 8th tu...dah penat2 langsung lupe nk wish ko...huhuh...

    ReplyDelete
  7. sabar..shopping kira terapi terbaik la tuh..huhu..

    cik abg ada keje..baby ada temankan kan..

    ReplyDelete
  8. Hey what a great idea to make baby bedding i have made this too see the lot of things i mix
    all the tings like i make the combination of 2 colors and also designed as baby skirt.




    baby bedding uk

    ReplyDelete
  9. hai jiha..nak tanye buley? amwaynye product tu bape rm ea?

    ReplyDelete
  10. ryna: tu la...

    sascha: kalau tak silap dlm RM293 ke Rm298 camtu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…