Beruntung punya anak =)

May 14, 2010

Ok takmo sedih2 dah... dh leh terima kenyataan hubby tak balik minggu ni....
nak citer pasal beruntung... start last week... Every Friday my parents akan jemput dr opis and Monday morning akan hantar Jiha ke opis... camtu lah rutinnye sampai la Jiha bersalin... rasa terharu sgt... Parents risau tgk Jiha drive sorang2 time pregnant ni... lebih2 lg hr Jumaat kan KL jammed ya amat... Jiha hanye drive 5 minit aje ke keje during weekdays.. tu pon tak hari2... rotate ngan housemate .... td abah call, rupenye dierang dah sampai.. singgah minum jap kat kedai depan nun... awal betol dierang sampai...
terigt masa Jiha keje kat Penang mase lom kawen dulu... kalau naik bus sampai KL pepagi buta tu... abah make sure dah sampai dulu kat Pudu... biar die yang menunggu dr anak dara die sorang2 menunggu kat Pudu pepagi buta tu... la ni sampai dah kawen pon masih jugak berjemput berhantar... malu sebenarnye... tp dierang yang offer, so terima aje lah.. yela patut dah kawen kan tanggungjawab dah sepenuhnya jatuh ke tangan hubby... tp condition kiterang yang long distance ni, masih memerlukan bantuan parents... oh malunye...
p/s: rasa sgt beruntung ... hehehe dah tak sedih2 lagi dah

LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. ala..xpe jiha..mun dulu cmtue jugak..lagi best..bile parents tahu mun peknen..tiap2 hari diorg anta n amik mun kt tmpt keje.....diorg risau sgt...

    ReplyDelete
  2. mun: tu lah... tp kesian gak tgk parents... ayah jiha tu dh la jarang drive.. selalu anak2 je yang drive

    ReplyDelete
  3. jiha! jangan risau la, kasih ibu bapa sampai ke mati, bersyukurlah treatment parents masih sama, i sangat suka baca parents u amik and hantar sume, u see even dah kawin pun parents still tgk kita as their little girl, :) jiha lagi la ure expecting and hubby jauh kan, dedua pun risau, parents and hubby..

    ReplyDelete

Thanks Lovelies