Skip to main content

Beruntung punya anak =)

Ok takmo sedih2 dah... dh leh terima kenyataan hubby tak balik minggu ni....
nak citer pasal beruntung... start last week... Every Friday my parents akan jemput dr opis and Monday morning akan hantar Jiha ke opis... camtu lah rutinnye sampai la Jiha bersalin... rasa terharu sgt... Parents risau tgk Jiha drive sorang2 time pregnant ni... lebih2 lg hr Jumaat kan KL jammed ya amat... Jiha hanye drive 5 minit aje ke keje during weekdays.. tu pon tak hari2... rotate ngan housemate .... td abah call, rupenye dierang dah sampai.. singgah minum jap kat kedai depan nun... awal betol dierang sampai...
terigt masa Jiha keje kat Penang mase lom kawen dulu... kalau naik bus sampai KL pepagi buta tu... abah make sure dah sampai dulu kat Pudu... biar die yang menunggu dr anak dara die sorang2 menunggu kat Pudu pepagi buta tu... la ni sampai dah kawen pon masih jugak berjemput berhantar... malu sebenarnye... tp dierang yang offer, so terima aje lah.. yela patut dah kawen kan tanggungjawab dah sepenuhnya jatuh ke tangan hubby... tp condition kiterang yang long distance ni, masih memerlukan bantuan parents... oh malunye...
p/s: rasa sgt beruntung ... hehehe dah tak sedih2 lagi dah

Comments

  1. ala..xpe jiha..mun dulu cmtue jugak..lagi best..bile parents tahu mun peknen..tiap2 hari diorg anta n amik mun kt tmpt keje.....diorg risau sgt...

    ReplyDelete
  2. mun: tu lah... tp kesian gak tgk parents... ayah jiha tu dh la jarang drive.. selalu anak2 je yang drive

    ReplyDelete
  3. jiha! jangan risau la, kasih ibu bapa sampai ke mati, bersyukurlah treatment parents masih sama, i sangat suka baca parents u amik and hantar sume, u see even dah kawin pun parents still tgk kita as their little girl, :) jiha lagi la ure expecting and hubby jauh kan, dedua pun risau, parents and hubby..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…