=(

May 15, 2010

  • Td siang Jiha melawat pakcik Jiha, Walid kat Hospital Selayang... sayu sgt tgk walid.. dia kat wad CCU... walid nampak lemah sgt, sian Alang, my aunty..dah beberapa malam die berkampung kat hospital selayang tunggu suami nya... sayu sgt bile tgk Alang nanges2 td huhu... Walid nye bp sgt rendah... lemah sgt =(
  • Jiha and parents sampai sana 1230 and balik dlm kol 330pm... dpt tgk Walid sekejap je.. sekali masuk 2 org je dibenarkan.. patient need to rest... dh ziarah walid, we all pon duduk2 dlm bilik menunggu keluarga.... pada Jiha, duduk kat hospital boleh mendatangkan kesedihan dan keinsafan... cerita2 ngan family lain yg ada di situ... ada seorang kakak ni.. agak muda.. maybe early 30s... suami die kene serangan jantung pertama... Ya Allah, berat mata memandang, berat lg bahu yang memikul... kes lain pulak, suami terjatuh dr tingkat 5 and dlm ICU, si isteri ni sgt muda, baru umur 21thn and ada baby 8bulan... Ya Allah
  • and lagi satu kes... ni yang paling Jiha sedih tp control je muka sedih takut si ibu ni bertambah2 sedih... she is 26 and masih dlm pantang... for the past 2weeks die dh berkampung kat situ... sebab... permata hati/ baby die kene jangkitan paru2 and the doc said 50/50 already... tp semangat baby tu kuat.. masih lg cuba melawan saket tu... ceritanye gini.... genap sebulan, die bawak baby die utk amek injection sebulan tu kan... die suspect anak die demam.. tp nurse kat KK tu kate tak demam...walhal die tak cek pon temperature baby tu dgn thermometer... just compare suhu bdn baby ngan suhu bdn die sendiri guna tangan aje.... and td jiha baru tau, baby not supposed to get any injections if demam... ye.. ni semua ketentuan Allah tp agak terkilan kan disebabkan kecuaian org lain... anak yang ditatang, dikendong 9 ke 10 bulan bertarung nyawa.... =(
p/s: semoga Allah SWT ringan kan dugaan mereka dan Ya Allah, jgn lah kau duga kami dgn dugaan yang tak mampu kami pikul...amin

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. salam..jiha ade emel tak?..ne emel fit, fitiriahmohdnasir@gmail.com..ade mende nak tanye,hhehe

    ReplyDelete

Thanks Lovelies