Esok check up lg!!

May 20, 2010

bukan gambar kami hehehe... merasa ala2 camni time gi klinik swasta and 3d scan kat vission college tu aje...


Kejap2 je dah check up kan....

Excited sebenarnye tiap kali nak check up..tp esok kene minum air gula lg... doc suh repeat sebab die tak puas hati dgn previous result... alolo.... tak shedap

hopefully Hb menaik la ye... kalau tak kang merah lg column Hb tu... takmo

teringin nak gi check up dgn ditemani hubby...syok je tgk preggy mommies lain hubby teman gi check up... alahai nak buat camne kan... dah dok jauh2..pasrah le kene berdikari... nasib baik la ada baby dlm perut ni... terhibur la sket bile die aktif tendang flying kick, front kick, side kick sumer mase tgh tunggu turn kat klinik tu hehehehe... and time menunggu lama ni la.. berkesempatan baca byk page sket buku ' What to Expect....' tu.....

hehehe lg satu kan..jiha tak aware pon dgn berat baby... ada skali tu je tanye doc... masa tu Jiha nak masuk 29weeks... mase tu tanye doc..die kate berat baby 1.1kg.... ni nak masuk 35 weeks ni, agak2 nye brape lah eh berat baby.. tp rasanye KK dah tak scan kot ni... so kene gi klinik swasta la utk scan n cek berat and condition baby kat dlm tu =)

p/s: bosan dah dgn baju2 skang ni.. ada few aje baju pregnant.. asek2 ulang yang sama... awal2 dulu leh la pakai baju sebelum pregnant sebab baju mang jenis strecthing2 gitu... tp skang sudah agak ketat di tet tet hehehe...nak gi kenduri kawen ni pon dah tatau nak pakai baju ape... busan pakai baju ke kenduri kawen = baju ke opis.... alolo

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. samer lah kiter check up esok...moga apa yg jiha harapkan menjadi kenyataan k...

    mau beli baju baru ker????

    ReplyDelete
  2. kan best kalau hubby ada time check up esok

    ReplyDelete
  3. hihihi elly rabu depan p lagi..dulu mula2 suka p check up..skang ni dah boring..wat benda yg sama je..hehehe ala jiha..hubby teman pun sama je..yg beza sbb ada teman berbual masa menunggu tu....tak pe..baby ada teman kan...

    elly baju peknen alhamdulilla la..mgkn sbb dah kali ke dua peknen kot..baju dulu mmg dah banyak..pastu kali ni peknen beli lagi..pas ni nak kene lipat pulak..kalau peknen lagi..dah tak yah beli dah..

    gud luck eh esok check up..minum air gula jgn ngelat tau...hihi

    ReplyDelete
  4. sama la u..i pun tgh dilema ngan baju ni..minggu depan nak g kenduri ganu..langsung xde baju lagi..adoi..baju kurung semua macam dah x best aje..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. ala.. mira neh yg hubby dok skali serumah bagai neh.. ssh gak nak temankan g check up.. p sendiri jek.. cuma skg neh bile da 8 bln neh br la hubby temankan.. tu pon sbb aritu jadik kes smpi admit ward.. hihihi

    ReplyDelete

Thanks Lovelies