Skip to main content

Esok check up!!!!

few years back, pagi buta kat KLIA sending k.long and family off to Saudi, i love u abah & mama

Esok check up tak seorang... no no bukan ngan hubby... dgn my parents hehehee... sebab nye Jiha tak de kereta kat sini.. and esok parents mang akan jemput pon kan... tp esok dierang sampai awal sket la.. check up after lunch... dierang akan fetch kat opis.. gi lunch then gi check up... hehehe mcm bdk kecik je gi klinik parents teman hehehe

ohhh sebelum Jiha kawen kan... gi klinik mang mama yang teman.. teman masuk dlm bilik doktor tau hehehehe... mcm bdk kecik kan... pastu i feel more comfortable if mama yang ckp kat doctor symptom2 sakit tu.. i akan buat muke selepet mengiya kan aje hahahaha... tp skang dah kawen tak lg la... dah matang sket... tp kalau masuk jumpe doctor mang hubby masuk sekali, tp Jiha yang ckp la... cume die tambah2 kat doctor and dia yang pandai2 mintak kan MC utk jiha... hehehe Jiha mang tak geti nak mintak2 mc tau ngan doctor... malu.. kenapa tah... tp time preggy ni.. kerap lak dpt mc.. tahun ni je dah 7 hari mc hehehe

best nye minggu ni cuti 3 hari... esok dah nak jumpe hubby dah.. weehuu.. tp sian hubby ku demam... nak buat bubur lah utk die nanti.. sian ayah baby kan...


p/s: tak sabar utk weekend.. nak suh hubby pasang baby cot, nak basuh the bedding set n hias2 bilik =)

Comments

  1. hihihi jiha..selamat ber check up...elly dah selesai pagi tadi..hihih

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan dari nani..esok pun nani ada cek up..minta2 last cek up before baby kua..

    ReplyDelete
  3. wah! msk klinik dgn mak.. suwitnye :D
    kite pon tk saba nk chk up sabtu ni. nk tgk berat baby dh baper... sbb rasanya mcm byk mkn ar minggu ni....

    ReplyDelete
  4. jiha...jiha ada beli krim utk ruam baby tak...ape namanya tu..krim pampers..perlu ke ek benda tu

    ReplyDelete
  5. jiha beli yang brand pureen.. nappy ape tah name die... menurut akak2 opis sgt perlu.. sebab baby selalu kene ruam kat bon bon hehehe

    beli je elly.. kalau takde ruam tu alhamdulillah.. tp kalau kuar, at least kite dh ready kan

    ReplyDelete
  6. selamat ber check up yer jiha....sggh manja sekali jiha ni....

    ReplyDelete
  7. yatie: thanks... hehehe masa ni lom kawen lg hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…