Skip to main content

Feeling better ;) and approaching 34weeks

Alhamdulillah... hr ni kesihatan agak baik sket... masih ada sipi2 batuk aje.... sejak 2 minggu ni lepas satu2 saket dtg... ujian huhuhu
Ish dah nak masuk 34weeks la... pinggang skang ni kerap rasa sengal2.. jalan dh tak seaktif dulu.. and badan rasa semakin panas... peluh tak igt.. even though kipas betol2 atas kepala ni.. tetap la bantal basah sebab peluh kat kepala ni bukan main hebat lg... ayoyo... kene kerap tukar cadar aje skang ni... lepas tu pagi2 skang ni membazir aje pakai bedak tau.. sebab sat gi peluh dah byk kat muka ni ... hehe pasrah aje la ngan peluh2 ni.. nasib baik la opis ni beraircond... so tahan lah sket kan
Baby makin aktif tak mengira masa.. this two weeks ibu die tak sihat tp sgt terhibur ngan baby dlm perut ni... agaknye mcm2 aksi die buat dlm tu kan... so terubat la sket saket ibu ni ;)
p/s: we recieved few great news (alhamdulillah rezeki anak) and 1 not so good news.. maybe hubby will not be around after Jiha bersalin/pantang time... he was reluctant to accept the offer sebab bini die nanti baru pas bersalin kan huhuhu... oh mintak2 postpone ke next monthnye... ibu n baby boleh ikut hehhehehe

Comments

  1. heheheh elly bab panas tu dah kurang dah jiha...sakit pinggang je yg dah makin kuat menyerang..tak pe la..demi anak tersayang..sabar je la kan

    ReplyDelete
  2. jiha,get well soon..saya haritu pun batuk2 lame gk nk baik..asek minum air sejuk hehe..

    ReplyDelete
  3. elly: yeke... mintak2 la jiha pon cepat ilang panas ni...ye sabar utk baby sayang kan hehe

    wizza: thanks.. tu la agaknye skang ni mang musim kan...

    ReplyDelete
  4. alaaaa... sian nye... xpe2, moga2 hubby jiha sempat la jenguk even x tiap1 ari... take care sis!

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...sihat dah dia...
    take care dear...hope ur hubby dapat tgk u time berpantang walaupun xdpt tgk hari2 kan...;)

    ReplyDelete
  6. u...jaga diri tau! x saba nak jumpa u time kenduri esah...nk tgk perot seksi u..hahaha..anyway..yus dpt offer apa? mcm menarik aje bunyinyeee..hee~

    ReplyDelete
  7. anna: thanks tu la... terpaksa la tabahkan diri

    nads: alhamdulillah.... tgl saki baki je lg sket ni... mintak2 cepat2 ilang

    amy: hahaha sexy ke... gumuks ok.. offer? nanti2 lah cerita hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…