Skip to main content

My 36 weeks check up =)

Alhamdulillah.. result sumer ok =)
Hb menaik, berat naik 500g, bp ok... rupenye 36weeks check up ni jumpe doc la hehe, selalu jumpe nurse aje... bile jumpe doc, mesti ada scan nye hehehe save duit takyah scan kat klinik luar hehehe.... mule doc check perut... 'perut awak dah turun ni, baby dah engaged ye' ..erk terkedu dengar hehehe alolo cuak pulak heheheh... pastu scan time weehuuu... amboi bukan main aktif lg anak ibu ni.. kick kick dlm tu..senak ibu jap hehehe... dah besar la since last scan... berat anak ibu skang dah 2.4kg.........
oh satu je tak best, masa gi check up tu, Jiha batuk bukan main dasat.. so doc bg la ubat batuk... nasib batuk je tak demam... ni semua penagan fresh oren de mama la ni.. byk sgt ais.. housemate jiha yang minum air yang sama pon kene batuk selsema..alolo... pg tu before check up, tekak sgt tak selesa sebab berkahak.. akibatnye?? segala isi perut yang bekfas pg tu terkeluar balik huhuhu.... tgh hari lunch pon mcm susah nak telan 'KFC sedap sehingga menjilat jari tu'... syok je tgk mama n my bro makan KFC sampai abes.... pas lunch terus gi check up... punye la tak selesa duduk sebab rasa nak muntah ya amat tp tahan aje... selesai je check up...zasss terus ke toilet dan terkeluar lah semua lunchy2 td huhuhuhu
balik mlm tu.. demam pulak.... makan ape pon tak lalu... hubby balik pon adik yang arrange amek.. Jiha tido je... Jumaat pulak, cuti ku terbuang begitu saje huhuu... sebab nye masih lg demam...panas betol..degil pulak tu takmo ke klinik kan...rasaiiinnnnn.... makan pon tak lalu.. setengah mangkuk bubur utk bekfas, lunch n dinner huhuhu mang tak lalu sgt... petang tu mang tak tahan sgt gi gak klinik... dah makan ubat n tido baru la kebah demam nye.. tp batuk n kahak masih bersisa lg ni.... bile ckp kat hubby, rugi je cuti dok umah je sebab sakit.. hubby jawab 'ape pulak rugi, kan penghapus dosa ni' oppss termalu di situ hehehehe.... owh terharu dgn jagaan hubby walaupon die baru je baik demam ... and terharu ngan jagaan mama jugak.. mama sapukan badan dengan putih telur supaya panas tu cepat ilang... tp sian mama hr ni die lak demam... huhuhu dpt jenguk mama kejap2 je..sebab die takut Jiha mengjangkit balik sebab belum fully recover..huhuhu
p/s: hopefully bile tibe masa nak melahirkan nanti... Jiha penuh tenaga & sihat utk meneran..hiyarkkksss!!! hehehe

Comments

  1. i was warded kat hospital putrajaya sbb gi checkup tgk2 heart rate baby tinggi..refer to sana, masuk air 2 botol baby dh stable..tp i kene admit sbb kebetulan tgh selsema n batuk..5 hari duk kt sane sbb suspect H1N1 pulak..padahal xde demam pun..sebbaik u xkene..huhu dugaan sungguh..

    ReplyDelete
  2. alalala...demam ke? cepat sht yer...hope sumenyer selamat nanti..xsabar nak tgk ur baby...mmuuaahh to ur tummy...

    ReplyDelete
  3. uiks..siannye jiha...makan ubat eh...

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh..... n dpt melahir si baby dgn keadaan sihat.....Amin...

    ReplyDelete
  5. get well soon jiha..i pun da merasa demam n batuk time pregnen mmg dugaan..huhu esp tiap kali batuk..perut trasa sgt..sian kt bb jer.. get well k..

    ReplyDelete
  6. nadya: yeke.. siannye.. mesti boring warded sampai 5 hari eh

    nads: haah... MC sampai hr ni.. demam dah kebah tp batuk still ada... kene ulang alik klinik gi sedut gas

    elly: thanks elly

    yatie: thanks u... amin

    wizza: seksa kan.. batuk tu saket sgt kat perut...rusuk sumer huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…