Stem Cell for my baby =)

May 05, 2010

Morning semua....
hari ni mood sgt happy.. cos td called Stem Life nye representative utk buat appointment... then she said they all ada bukak booth kat MidValley sempena Mom & Baby Expo 7 to 9 May minggu ni... some more dierang akan bg discount if register kat sana.... weehuuuu
Stem cell banking ni as important as medical insurance tp i think far way better.... sebab mcm ada assurance lg kan.... Medical insurance just in term of duit saje.. tp ubat utk rawatan tu tak semesti nye berkesan... stem cell ni so far... mang berkesan...leh rawat penyakit2 kritikal (Nauzubillah...mintak la jauh kan)...
If we register for stem cell banking ni... mase bersalin nanti, org Stem Life ni ngan doctor akan bekerjasama utk amek darah dr tali pusat baby tu... kat situ la byk nye cell2 yang akan membantu kelak kalau ada dpt penyakit... dierang akan simpan darah stem cell ni dlm lab dierang... hehehe kalau nak tau lebih lanjut ... u guys can check out this link http://www.stemlife.com/malaysia/faq/index.html and ni lg satu link kawan jiha ada bg jugak http://cryocord.com.my/ ........... skang ni Jiha in comparison mode
p/s: and after checking here and there... stem cell ni hukum nye harus dilakukan sekiranya utk kaedah rawatan dan kajian =)

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. jiha..nak lari tajuk sikit.jiha ada nak wat photoshoot ke..jelesssnye

    ReplyDelete
  2. elly... haah patut esok, tp postpone ujung bulan... kawan jiha photographer tu ada hal yang tak dpt dielakkan minggu ni

    ReplyDelete
  3. oh,mcmtu ker?kat malaysia ni x banyak yg tau pasal ni kan..gud ibfo la..

    ReplyDelete
  4. Jiha : sebenarnya akak pon plan jugak nak simpan stem cell tu.. berapa kos dia?

    ReplyDelete
  5. ilot: kalau yang gold package Stem Life tu... register rm2500, then every year on the baby birthday, kene bayar RM250... kalau nak tau package2 lain kene tanye dierang... jom la gi expo tu..leh tanye2 and akan dpt diskaun =)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies