Skip to main content

Warded? Bersalin??

amek feel utk bersalin nanti hikhikhik

cayang baby dlm perut ni =)

Jeng jeng jeng.............. belum bersalin lg.. baru 32weeks... ni actually gambar mase hantar my mum utk operate mata ... tp saje je gatal2 nak ala2 baring2 kat situ ehehehe... tp kan these 2 days mcm ada saket2 kat bahagian bawah tu.. tp tak kerap..kdg2 die dtg... another 6 or 8 weeks utk bersalin lg ... ayo ma.. hehehehe and and and ibu ni selalu terkejut dgn flying kicks si kecik dlm perut ni... sudah makin kuat and sometimes senak sket hehehe.. buat ape la dlm tu eh

Mlm td call hubby, lepas dgr suara hubby aje.. baby gerak bonjol2 aktif sgt.. hehehe baby rindu ayah die eh.. hehehhe syok la bile baby gerak

Comments

  1. boooolat perut ibu, looks sexy pon iya.
    mmuahx!

    anty diha :P

    ReplyDelete
  2. hikhikhik budak2 skang bijak kan jiha..malam tadi kan elly tdo mengiring.peluk bantal peluk...kira perut kene bantal la kan..rasa baby dok macam tolak2 bantal tu...hihihi dah la panas..memang dia tak selesa kot

    ReplyDelete
  3. aunty diha: hehehe sexy kah... gumuks la

    elly: tu la kan... mintak2 bijak la sampai bila2..amin tak sabar kan nak cium si kecik dlm perut ni

    ReplyDelete
  4. lawa jer..x gemuk..seri2..sihat2 sll okeh..

    ReplyDelete
  5. tungguuuu...tak lama lg merasa lar dok kat katil nnt....tapi idok lar senyum lebar camtu....hi...hi....hi....
    Semoga ceria selalu camni yerk...

    ReplyDelete
  6. ryna: tak nampak gemuk sebab pakai baju itam kot hehehe

    yatie: hehehehehe kuikuikui cuak lak

    ReplyDelete
  7. makin comel!! x saba nak jumpa u time kenduri esah..hopefully baby sabar n baby mama amy tengok dia dalam perot..hee~

    ReplyDelete
  8. amy: tu la ...mintak2 i masih larat time wedding aisyah.. masa tu 37weeks dah huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…