Skip to main content

38weeks check up

Semalam gi check up lambat... supposed appointment kol 3 tp Jiha sampai kol 4 huhuhu... lambat sebab gi ICA2010 kat KLCC.... nasib baik sampai KK tu tak ramai org.. kalau tak tatau la sempat ke tak nak wat check up semalam...

Result alhamdulillah ok.... yeay berat naik 1kg... yang lain2 sumer ok aje...

oh hr tu baru baca entry Hanie pasal die selalu terjatuh.... semalam 1st time since pregnant ni Jiha jatuh huhuhu... malas nak lalu jalan jauh, so this preggy mommy ni pon langkah aje la tembok yang tinggi tu... dah berjaya naik ni... tp tak balance, tup terus jatuh melutut ke depan... nasib baik la tak terlentang ke belakang huhuhu.. nasib baik tak gegar sgt masa jatuh melutut tu.. tp cume terkejut sket aje... leh siap gelak2 lg ngan member Jiha,.. die dah terjerit2 dah terkejut tgk Jiha jatuh... masa tu mang tak rasa saket.. balik umah.. baru la lutut ni rasa saket cos lebam sket.. n saket pon tangkap ke pinggang... sudah nye malam td tido dlm keadaan saket yang tak selesa huhuhu.. gitau hubby, die risau gile.. die suh hati2.. dh la tunggu hari je ni... Jiha cuak gak.. mana la tau sebab jatuh tu, mlm td pulak terberanak hehehehe,.... baby nak tunggu ayah balik eh hehe.. nasib baik la baby cergas je kat dlm tu... ape la ibu ni huhuhu

oh ya... aiskrim vanila n twisties cheese dah dpt, hr ni plak mama kata nak buat masak lemak ketam.. kuih tart pon kakngah nak tlg carikan kat belakang opis die.. kuih tart die mang marvellous... hubby balik hr ni nak gi cari durian... oh pasar malam semalam takde jual buah mata kucing la, takpe la hr tu dah makan longan dlm tin hehe.... ubi kayu n sambal tumis nak buat la minum ptg esok hehehe... yeay!!

p/s: 38weeks...39weeks... 40weeks.... oh bile kah agaknye ye hehehehe


Comments

  1. ayaaaarrrkk... jatuh... addoiii. be careful la sis..!! jauh skit xpe, jgn amik any riskkkk yeee..

    Alhamdulillah... byk jugak yg tertunai.. anna doa jiha dpt la jugak mkn buah mate kucing tu...

    moga slamat ye jihaaa.. Ameen..

    ReplyDelete
  2. jiha, mata kucing dh byk skrg. cuma mahal jek. sekilo rm10. tp bole la buat stok ilangkan ngidam. semoga selamat semuanye jiha. :)

    ReplyDelete
  3. anna: tu la... igt kan lepas... tp tak sedar badan gedebab dah hehehe

    thanks anna

    misha: yeke.. tak jumpe pon lah.. igt esok nak gi pasar keramat.. mintak2 lah ada

    ReplyDelete
  4. Jiha : Dalam magazine Mami&baby yang baru ada article pasal ibu mengandung yang jatuh nih..

    Actually takkan effect pada bayi langsung pun sbb baby tu kan di protect oleh amniotic liquid. Cuma yang affected from the falling effect adelah ibu tu sendiri. Jadi saket pinggang ke apa ke..

    ReplyDelete
  5. jiha.... baru hengat... last week, anna gi kl.. ikut hubby... then, gi pasar chow kit, beli buah.situ kan murah... rembat rmbutan....

    ade buah mate kucing kat situuuuu... nnti gi tgk yeeeeee....

    hrp2, ade la lagi...

    ReplyDelete
  6. wowwyyy...dah start counting days ni..take care ye ibu..x mau jatuh2 lagi..

    ReplyDelete
  7. hati2 sikit yer jiha...bahaya tu....wish list hampir tercapai yer....

    ReplyDelete
  8. erk...nasib baik takde pape. Yerla, sure hubby jiha risau sgt kannn? hehe takpela..kalau masih aktif, alhamdulillah :) menghitung hari dah ni :D auww

    ReplyDelete
  9. ilot: yeke.. besar sungguh kuasa Allah.. tu lah ibu die yang saket2 pinggang ni hehe

    anna: yeke yeay yeay..esok nak gi cari.... thanks ummuahhsss

    deena: hehe akan lebih berhati2 lg

    yatie: hehehe hampir tercapai Alhamdulillah

    Hanie: tu lah risau sgt die... menghitung hari ni awwww hehehe

    ReplyDelete
  10. extra caution ye jiha... time2 nk menghitung waktu ni...

    hopefully baby say hi masa ayah dia ada ye... Amin...

    ReplyDelete
  11. jehan: tu la Jehan.. kelam kabut tol JIha ni... amin amin mintak2 ayahnye ada kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…