38weeks check up

June 11, 2010

Semalam gi check up lambat... supposed appointment kol 3 tp Jiha sampai kol 4 huhuhu... lambat sebab gi ICA2010 kat KLCC.... nasib baik sampai KK tu tak ramai org.. kalau tak tatau la sempat ke tak nak wat check up semalam...

Result alhamdulillah ok.... yeay berat naik 1kg... yang lain2 sumer ok aje...

oh hr tu baru baca entry Hanie pasal die selalu terjatuh.... semalam 1st time since pregnant ni Jiha jatuh huhuhu... malas nak lalu jalan jauh, so this preggy mommy ni pon langkah aje la tembok yang tinggi tu... dah berjaya naik ni... tp tak balance, tup terus jatuh melutut ke depan... nasib baik la tak terlentang ke belakang huhuhu.. nasib baik tak gegar sgt masa jatuh melutut tu.. tp cume terkejut sket aje... leh siap gelak2 lg ngan member Jiha,.. die dah terjerit2 dah terkejut tgk Jiha jatuh... masa tu mang tak rasa saket.. balik umah.. baru la lutut ni rasa saket cos lebam sket.. n saket pon tangkap ke pinggang... sudah nye malam td tido dlm keadaan saket yang tak selesa huhuhu.. gitau hubby, die risau gile.. die suh hati2.. dh la tunggu hari je ni... Jiha cuak gak.. mana la tau sebab jatuh tu, mlm td pulak terberanak hehehehe,.... baby nak tunggu ayah balik eh hehe.. nasib baik la baby cergas je kat dlm tu... ape la ibu ni huhuhu

oh ya... aiskrim vanila n twisties cheese dah dpt, hr ni plak mama kata nak buat masak lemak ketam.. kuih tart pon kakngah nak tlg carikan kat belakang opis die.. kuih tart die mang marvellous... hubby balik hr ni nak gi cari durian... oh pasar malam semalam takde jual buah mata kucing la, takpe la hr tu dah makan longan dlm tin hehe.... ubi kayu n sambal tumis nak buat la minum ptg esok hehehe... yeay!!

p/s: 38weeks...39weeks... 40weeks.... oh bile kah agaknye ye hehehehe


LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. ayaaaarrrkk... jatuh... addoiii. be careful la sis..!! jauh skit xpe, jgn amik any riskkkk yeee..

    Alhamdulillah... byk jugak yg tertunai.. anna doa jiha dpt la jugak mkn buah mate kucing tu...

    moga slamat ye jihaaa.. Ameen..

    ReplyDelete
  2. jiha, mata kucing dh byk skrg. cuma mahal jek. sekilo rm10. tp bole la buat stok ilangkan ngidam. semoga selamat semuanye jiha. :)

    ReplyDelete
  3. anna: tu la... igt kan lepas... tp tak sedar badan gedebab dah hehehe

    thanks anna

    misha: yeke.. tak jumpe pon lah.. igt esok nak gi pasar keramat.. mintak2 lah ada

    ReplyDelete
  4. Jiha : Dalam magazine Mami&baby yang baru ada article pasal ibu mengandung yang jatuh nih..

    Actually takkan effect pada bayi langsung pun sbb baby tu kan di protect oleh amniotic liquid. Cuma yang affected from the falling effect adelah ibu tu sendiri. Jadi saket pinggang ke apa ke..

    ReplyDelete
  5. jiha.... baru hengat... last week, anna gi kl.. ikut hubby... then, gi pasar chow kit, beli buah.situ kan murah... rembat rmbutan....

    ade buah mate kucing kat situuuuu... nnti gi tgk yeeeeee....

    hrp2, ade la lagi...

    ReplyDelete
  6. wowwyyy...dah start counting days ni..take care ye ibu..x mau jatuh2 lagi..

    ReplyDelete
  7. hati2 sikit yer jiha...bahaya tu....wish list hampir tercapai yer....

    ReplyDelete
  8. erk...nasib baik takde pape. Yerla, sure hubby jiha risau sgt kannn? hehe takpela..kalau masih aktif, alhamdulillah :) menghitung hari dah ni :D auww

    ReplyDelete
  9. ilot: yeke.. besar sungguh kuasa Allah.. tu lah ibu die yang saket2 pinggang ni hehe

    anna: yeke yeay yeay..esok nak gi cari.... thanks ummuahhsss

    deena: hehe akan lebih berhati2 lg

    yatie: hehehe hampir tercapai Alhamdulillah

    Hanie: tu lah risau sgt die... menghitung hari ni awwww hehehe

    ReplyDelete
  10. extra caution ye jiha... time2 nk menghitung waktu ni...

    hopefully baby say hi masa ayah dia ada ye... Amin...

    ReplyDelete
  11. jehan: tu la Jehan.. kelam kabut tol JIha ni... amin amin mintak2 ayahnye ada kan

    ReplyDelete

Thanks Lovelies