39weeks and 2 days and still standing heheh!!!

June 21, 2010

Semalam.. terasa mcm air kuar dr flower... hmmm terus gi cek.. ada bau hanyir sket.. confuse lah.. selalu keputihan tak le bau camtu.. hmm hmmm hmm

asked my mum, die kata tunggu sampai air ketuban pecah byk or rasa saket baru gi hospital.. hmm posted on FB... ramai yang suh gi je hospital utk cek.....

then mlm td selepas air tu kuar kan... sudah mula rasa sengal2 di pangkal paha.. n jalan mcm agak terbongkok sebab rasa berat sgt kat bawah tu ouchhh.... tp tahan lg... pg ni gi klinik dulu utk check... tp tak seluk.... doc check perut and die ckp probably within 2 to 3 days baru bersalin.... balik dr klinik, saket yang di pangkal paha tu mcm kejap2 dtg... sampai lah after lunch..eh tibe2 dah takde rasa saket... ayoyo confuse aku... false alarm je ke pagi td.....

huhu Jiha rasa serba salah sgt tau.. petang semalam hubby suppose to balik penang kan tp sebab insiden air kuar sket n saket2 mlm td... hubby tak jd balik... mlm td tido, die tak tukar ke pakaian tidur pon sebab takut tgh mlm Jiha saket leh terus bawak ke hospital cepat2.... pg td mcm ada tanda2 nak bersalin tu tp ni dah takde lak... huhuhu dah la kerja hubby melambak2 sgt, meetings jgn kata... bersusun huhuhuhu... cuti die mang byk tp keje die mang la tak membenarkan die amek cuti lama2 sgt.. nanti baby dah kuar nak kene cuti lg kan... mlm ni andai kata tak bersalin gak kan... Jiha redha je la die balik Penang and andai kata when his on his way to Penang or dah de kat sana, Jiha bersalin ke kan... Jiha redha jugak la... mungkin bukan rezeki hubby nak sambut baby kot

p/s: mandi then perah air rambut... hubby dgr dr luar toilet and kelam kabut cos igt kan air ketuban Jiha pecah ke ape..... hehehee suami saya ni.... I love him so much (sila jgn muntah hehehe...ibu is in romance mood ni...)


LAGI ARTIKEL MENARIK

14 comments

  1. aiiiihhhh... dah x lame sgt niiihhhh... doa byk2 ye jiha... anna doa sama.. moga2 jiha selamat dgn baby... x kisah la hubby ade ke x kan.. janji selamat.. tu lg penting...Ameen...

    ReplyDelete
  2. saspennya kan nk tunggu hari... moga2 jiha dan baby selamat eh...

    eh tp klu bru 36 weeks dh start rse sakit kt "bwh" tu, agak2 normal tak ek??

    ReplyDelete
  3. yup..sgt2 saspen..huhuhu kalo boleh biarla hubby ada disisi saat2 ingin melahirkan..ye x jiha...doa banyak2 supaya baby kuar masa ada ayahnye nnt..:)

    ReplyDelete
  4. sggh suspen.....aduyai bila lar agak nyer....

    ReplyDelete
  5. dah tak lama dah tue jiha....psl hubby jiha tue..dier sygkan jiha n baby dlm perut...ms mun peknen dulu..time mandi jer..hubby tak bg kunci pintu...sbbnye..klu jadi pape senang dier nak buka..hehehhe

    ReplyDelete
  6. da x lame la tu jiha..sabar eh.. wiza aritu pun overdue..nasib x smpat induce , baby da ready nk kuar ngn sndirinye hehe..jgn risau2.. :)

    ReplyDelete
  7. saspen je menhitung hari... i dah 22 weeks pun dh berdebar2

    ReplyDelete
  8. nanti kira jarak kontraksi ye klu rasa lain mcm..take care Jiha. :)

    ReplyDelete
  9. semoga selamat melahirkan ye akak..hehe
    jom ke blog peanut..baca entry terbaru peanut..

    http://missbean88.blogspot.com/2010/06/ditegaskan-di-sini-mesti-bacahargai.html

    ReplyDelete
  10. jiha... doktor tu tak scan air berapa banyak kat dalam ke? takut air tu leaking air ketuban. Pergi hospital check properly ok.. takut sumthing else.. especially when you kata dah rasa contraction sikit2..

    ReplyDelete
  11. mesti berdebar2 menanti exact time tu kann..banyak2 doa supaya semuanya selamat..n dina doakan supaya hubby jiha dapat temankan jiha during the labour nanti yer..take care..

    ReplyDelete
  12. thanks sumer.... doakan Jiha n baby selamat eh.... tp sampai hari ni takde pape lg tanda dh... mcm lambat lg pulak je nak bersalin hehehe ntah lah eh... tunggu aje lah

    laf u all =)

    ReplyDelete
  13. u..i yang berdebar2 semacam ni..hahha..ttbe rasa perot menegang je bila baca..hopefully dimudahkan la..n i tetap doakan semoga baby tu tunggu sampai ayah dia di sini.. =)) apa2 inform eh..i nak jadi yang terawal tgk baby u..haha...boleh?

    ReplyDelete
  14. amy: amin.... hehehe leh je jd yang terawal... =)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies