Skip to main content

39weeks and 2 days and still standing heheh!!!

Semalam.. terasa mcm air kuar dr flower... hmmm terus gi cek.. ada bau hanyir sket.. confuse lah.. selalu keputihan tak le bau camtu.. hmm hmmm hmm

asked my mum, die kata tunggu sampai air ketuban pecah byk or rasa saket baru gi hospital.. hmm posted on FB... ramai yang suh gi je hospital utk cek.....

then mlm td selepas air tu kuar kan... sudah mula rasa sengal2 di pangkal paha.. n jalan mcm agak terbongkok sebab rasa berat sgt kat bawah tu ouchhh.... tp tahan lg... pg ni gi klinik dulu utk check... tp tak seluk.... doc check perut and die ckp probably within 2 to 3 days baru bersalin.... balik dr klinik, saket yang di pangkal paha tu mcm kejap2 dtg... sampai lah after lunch..eh tibe2 dah takde rasa saket... ayoyo confuse aku... false alarm je ke pagi td.....

huhu Jiha rasa serba salah sgt tau.. petang semalam hubby suppose to balik penang kan tp sebab insiden air kuar sket n saket2 mlm td... hubby tak jd balik... mlm td tido, die tak tukar ke pakaian tidur pon sebab takut tgh mlm Jiha saket leh terus bawak ke hospital cepat2.... pg td mcm ada tanda2 nak bersalin tu tp ni dah takde lak... huhuhu dah la kerja hubby melambak2 sgt, meetings jgn kata... bersusun huhuhuhu... cuti die mang byk tp keje die mang la tak membenarkan die amek cuti lama2 sgt.. nanti baby dah kuar nak kene cuti lg kan... mlm ni andai kata tak bersalin gak kan... Jiha redha je la die balik Penang and andai kata when his on his way to Penang or dah de kat sana, Jiha bersalin ke kan... Jiha redha jugak la... mungkin bukan rezeki hubby nak sambut baby kot

p/s: mandi then perah air rambut... hubby dgr dr luar toilet and kelam kabut cos igt kan air ketuban Jiha pecah ke ape..... hehehee suami saya ni.... I love him so much (sila jgn muntah hehehe...ibu is in romance mood ni...)


Comments

  1. aiiiihhhh... dah x lame sgt niiihhhh... doa byk2 ye jiha... anna doa sama.. moga2 jiha selamat dgn baby... x kisah la hubby ade ke x kan.. janji selamat.. tu lg penting...Ameen...

    ReplyDelete
  2. saspennya kan nk tunggu hari... moga2 jiha dan baby selamat eh...

    eh tp klu bru 36 weeks dh start rse sakit kt "bwh" tu, agak2 normal tak ek??

    ReplyDelete
  3. yup..sgt2 saspen..huhuhu kalo boleh biarla hubby ada disisi saat2 ingin melahirkan..ye x jiha...doa banyak2 supaya baby kuar masa ada ayahnye nnt..:)

    ReplyDelete
  4. sggh suspen.....aduyai bila lar agak nyer....

    ReplyDelete
  5. dah tak lama dah tue jiha....psl hubby jiha tue..dier sygkan jiha n baby dlm perut...ms mun peknen dulu..time mandi jer..hubby tak bg kunci pintu...sbbnye..klu jadi pape senang dier nak buka..hehehhe

    ReplyDelete
  6. da x lame la tu jiha..sabar eh.. wiza aritu pun overdue..nasib x smpat induce , baby da ready nk kuar ngn sndirinye hehe..jgn risau2.. :)

    ReplyDelete
  7. saspen je menhitung hari... i dah 22 weeks pun dh berdebar2

    ReplyDelete
  8. nanti kira jarak kontraksi ye klu rasa lain mcm..take care Jiha. :)

    ReplyDelete
  9. semoga selamat melahirkan ye akak..hehe
    jom ke blog peanut..baca entry terbaru peanut..

    http://missbean88.blogspot.com/2010/06/ditegaskan-di-sini-mesti-bacahargai.html

    ReplyDelete
  10. jiha... doktor tu tak scan air berapa banyak kat dalam ke? takut air tu leaking air ketuban. Pergi hospital check properly ok.. takut sumthing else.. especially when you kata dah rasa contraction sikit2..

    ReplyDelete
  11. mesti berdebar2 menanti exact time tu kann..banyak2 doa supaya semuanya selamat..n dina doakan supaya hubby jiha dapat temankan jiha during the labour nanti yer..take care..

    ReplyDelete
  12. thanks sumer.... doakan Jiha n baby selamat eh.... tp sampai hari ni takde pape lg tanda dh... mcm lambat lg pulak je nak bersalin hehehe ntah lah eh... tunggu aje lah

    laf u all =)

    ReplyDelete
  13. u..i yang berdebar2 semacam ni..hahha..ttbe rasa perot menegang je bila baca..hopefully dimudahkan la..n i tetap doakan semoga baby tu tunggu sampai ayah dia di sini.. =)) apa2 inform eh..i nak jadi yang terawal tgk baby u..haha...boleh?

    ReplyDelete
  14. amy: amin.... hehehe leh je jd yang terawal... =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…