Skip to main content

41weeks check up wif hubby...

Online jap ni hehehe...

Nampaknye baby takmo jd June baby lah... esok dah 1st of July and esok juga akan ada FINAL routine check up hahahaha... 41weeks check up kat KK... if tak bersalin gak till Sunday..alamat Isnin mang akan di induce lah... ayo takpe lah ...asalkan we both selamat...

oh ya... tomorrow check up ditemani oleh hubby... hahaha 1st time ni hubby nak teman check up kat KK... tp yang tak bestnye kat KK Au2 ni, hubby takleh masuk la time nurse check perut tu... masa kat KK Salak Tinggi, syok je tgk preggers lain ditemani hubby and hubby dierang leh masuk skali.. leh tgk scan, dgr heartbeat baby and all.... masa tu mang tak mengizinkan lah kan hubby ku nak turut serta since kami ni weekend hubby n wifey..

oh lepas check up esok, kalau sempat nak gi shopping lg... nak gi beli mosquito stand and net... tak berkenan lah yang kat Jusco nye... berkenan sgt yang Ikea nye tp tak berani lak nak gi jauh2 kan.... so td browsing the net.. survey kat LittleWhiz, mybbstore and lastly BabyJaya... so jumpe yang mcm ok kat BabyJaya... so esok after check up nak gi showroom BabyJaya kat Ampang tu sat..

p/s: sibuk nak berjalan padahal jalan dah terkedek2 je ni... kalau jalan confirm sengal yang teramat sangat... ubatnye adalah duduk n baring je.... oh tp buhsan... saket2 pon jalan tetap jalan hehehehe..lg2 kalau dpt soping... hahaha 2nd of July ni ada Jcard Day kat Jusco Au2 ni... hahaha larat ke ibu ni nak berjalan lg agaknye eh? hehehe

Comments

  1. ingatkan kak jiha dah selamat melahirkan..kalu dah tiba msanye kuar la bb tuh..sbr k..byk2 kan jln kot nnt senang nak besalin hehe..saya dah selamat melahirkan alhamdulillah..

    ReplyDelete
  2. OMG!!U serius??i yang baru nak masuk 7 bulan ni pun rasa cam dah x selera kot nak gi J card day!!hehehhe..cayalah jiha!!

    ReplyDelete
  3. bersemangat tul jiha nak gi shopping yer....baby ni mmg suka dok kat dlm tu :)

    ReplyDelete
  4. jalan byk2 bagus. nnti senang nk bersalin. :)

    ReplyDelete
  5. jiha..careful nnt terberanak mase tgh sopping lak kang..haha papepun all the best!kalu kene induce, tabah la ye tahan sakit tu..plan amek epidural ke?kalu amek, xpe rilek sajer..hehehe tp tny epi full or not. sbb ade setengah hospital die xbg full. takut xley teran and end up cser.

    ReplyDelete
  6. hihi jiha..cayo cayo..elly aritu pun masa doc kata nak cepat bukak jalan banyakkan jalan..gigih la p giant la...pasar malam la..padahal dah bukak 2cm..lst2 3 hari pun masih 3cm..Putry nak kuar ikut tingkap gak rupanya..hihi...

    ReplyDelete
  7. ctie zar: tu lah, baby nak tunggu full term btol2 kot... congrates on ur newborn =)

    deena: kalau dpt shopping, ape2 saket pon tak terasa hehehe

    yatie: hehehe tu lah syok agaknye

    misha: amin =)

    nadya: hehehe nanti anak i jd shopaholic lak... oh yeke... thanks for the info

    elly: tu la kan... takpe lah.. semua dah ketentuan.... Alhamdulillah elly and Putry sihat =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…