41weeks check up wif hubby...

June 30, 2010

Online jap ni hehehe...

Nampaknye baby takmo jd June baby lah... esok dah 1st of July and esok juga akan ada FINAL routine check up hahahaha... 41weeks check up kat KK... if tak bersalin gak till Sunday..alamat Isnin mang akan di induce lah... ayo takpe lah ...asalkan we both selamat...

oh ya... tomorrow check up ditemani oleh hubby... hahaha 1st time ni hubby nak teman check up kat KK... tp yang tak bestnye kat KK Au2 ni, hubby takleh masuk la time nurse check perut tu... masa kat KK Salak Tinggi, syok je tgk preggers lain ditemani hubby and hubby dierang leh masuk skali.. leh tgk scan, dgr heartbeat baby and all.... masa tu mang tak mengizinkan lah kan hubby ku nak turut serta since kami ni weekend hubby n wifey..

oh lepas check up esok, kalau sempat nak gi shopping lg... nak gi beli mosquito stand and net... tak berkenan lah yang kat Jusco nye... berkenan sgt yang Ikea nye tp tak berani lak nak gi jauh2 kan.... so td browsing the net.. survey kat LittleWhiz, mybbstore and lastly BabyJaya... so jumpe yang mcm ok kat BabyJaya... so esok after check up nak gi showroom BabyJaya kat Ampang tu sat..

p/s: sibuk nak berjalan padahal jalan dah terkedek2 je ni... kalau jalan confirm sengal yang teramat sangat... ubatnye adalah duduk n baring je.... oh tp buhsan... saket2 pon jalan tetap jalan hehehehe..lg2 kalau dpt soping... hahaha 2nd of July ni ada Jcard Day kat Jusco Au2 ni... hahaha larat ke ibu ni nak berjalan lg agaknye eh? hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. ingatkan kak jiha dah selamat melahirkan..kalu dah tiba msanye kuar la bb tuh..sbr k..byk2 kan jln kot nnt senang nak besalin hehe..saya dah selamat melahirkan alhamdulillah..

    ReplyDelete
  2. OMG!!U serius??i yang baru nak masuk 7 bulan ni pun rasa cam dah x selera kot nak gi J card day!!hehehhe..cayalah jiha!!

    ReplyDelete
  3. bersemangat tul jiha nak gi shopping yer....baby ni mmg suka dok kat dlm tu :)

    ReplyDelete
  4. jalan byk2 bagus. nnti senang nk bersalin. :)

    ReplyDelete
  5. jiha..careful nnt terberanak mase tgh sopping lak kang..haha papepun all the best!kalu kene induce, tabah la ye tahan sakit tu..plan amek epidural ke?kalu amek, xpe rilek sajer..hehehe tp tny epi full or not. sbb ade setengah hospital die xbg full. takut xley teran and end up cser.

    ReplyDelete
  6. hihi jiha..cayo cayo..elly aritu pun masa doc kata nak cepat bukak jalan banyakkan jalan..gigih la p giant la...pasar malam la..padahal dah bukak 2cm..lst2 3 hari pun masih 3cm..Putry nak kuar ikut tingkap gak rupanya..hihi...

    ReplyDelete
  7. ctie zar: tu lah, baby nak tunggu full term btol2 kot... congrates on ur newborn =)

    deena: kalau dpt shopping, ape2 saket pon tak terasa hehehe

    yatie: hehehe tu lah syok agaknye

    misha: amin =)

    nadya: hehehe nanti anak i jd shopaholic lak... oh yeke... thanks for the info

    elly: tu la kan... takpe lah.. semua dah ketentuan.... Alhamdulillah elly and Putry sihat =)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies