Skip to main content

Air Ketuban Pecah?????????

Eh alamak... ape ni?
Tgh syok borak ngan kak maria pasal perihal bersalin tibe2 ........ erk rasa saket di ari2 sket dan tussshhhh.... tak dpt kawal langsung... air ape kah itu.... alamak.... ape lagi, excused myself pastu terus menonong ke toilet... nasib baik pakai pad kan.......... sniff sniff... oh bukan air ketuban kot ni... maybe discharge aje... cos takde bau2 hanyir pon.... nurse ada pesan kalau air ketuban bau nye hanyir sket.... hehehe lega... kalau pecah air ketuban pon biar lah di rumah sendri + biar lah hubby ku ada hehehe
kalau lah pecah air ketuban di opis or di umah sewa... dah nyusahkan org lain lak nak membersihkan nye.. huhuhu takmo takmo.... td borak ngan gf Aisyah.. die kata suh i bawak towel ke opis... so kalau terpecah di opis i leh cepat2 lap... agak2nye sempat ke nak bersihkan eh.. ke dah terus menonong ke hospital? hehehe ish ish baby oh baby... kuar time kite ada kat umah nenek aje eh... ayah pon ada.. ibu kalau leh takmo la nyusahkan org lain... ni pon dah 2 minggu ni gi check up, housemate yang hantar... ibu dah patah kaki takde kereta nak ke hulu hilir dah huhuhuhu.... nanti baby kene cayang aunty2 tu semua tau.... heheheh
p/s: esok birthday your cousin brother tau baby.. abg Naufal 1st bday... ke baby nak kuar esok jugak? nak sama bday ngan abg Naufal? hehehehe

Comments

  1. jiha..cepat2 check doc dulu. mcm dah ade tanda2 je. insyaAllah semuanye selamat..:) untung baby ade aunty2 tersyg. :)

    ReplyDelete
  2. u... kalo ikut firasat i, rs mcm nak sama ngan unty dia ni je besday dia..
    hehe. tp u nak dia kuar weekend la kan.. i doakan semua senang utk u. i doakan baby yang sehat dan comel akan lahir dan menceriakan kite semua tak lama lg. So... jeng jong jeng.. tungguuu....

    love :)

    ReplyDelete
  3. ayayayyayaaaaiiii... takutnyeee...dah x lame tu jihaaaa.... anna plak risau lebihhh....hehehhe... Ya Allah, selamatkan n lindungilah dua beranak ni... Ameen..

    take care sis!!!

    ReplyDelete
  4. Setahu i, air ketuban takde bau.

    ReplyDelete
  5. hr tu yatie nyer air ketuban pon takder bau....rs nyer baik g check kat doc....utk kepastian...

    ReplyDelete
  6. a'a la..selama yg baca , air ketuban xde bau.. rupanya bau hanyir eh? erm.. wat saspen je jiha.. jgn lupa update progress hehe

    ReplyDelete
  7. ade mmber i, dah pecah air ketuban n basah dekat seat kete tu selamba je dia balik keje sampai umah siap basuh baju n sidai kain dulu pastu barula dia siap2 g hospital utk menyerah diri...
    huhu....

    ReplyDelete
  8. dear...dah nk dekat tu kot...semoga semuanya ok..

    ReplyDelete
  9. ooo..air ketuban ade bau hanyir upenyer...

    ReplyDelete
  10. apa macam lepas lahirkan anak? korang masih jilat-jilat lagi?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…