Skip to main content

Baby hick-ups?????

Dalam seminggu ni kan, boleh kata hari2 Jiha rasa baby dlm perut ni tersedu2 tau... hmmm ada baca mang baby sedu dlm tummy kite tp takde la bunyi... ni pon tak bunyi cuma gegar2 kecil yang kerap... sebelum ni ada gak rasa tp jarang la pulak... ni nak dekat2 ni hari2 rasa tau.. memang eh?

ke baby makin besar n dah dekat ngan surface tu yang rasa bila die sedu tu... alalala sian baby ibu ni sedu sedu....

hr ni 19hb... baby masih sedap dlm tu.. kalau esok die kuar... he will be the greatest Father's Day gift for my hubby.... hehehe esok kan Hari Bapa =)... takpe lah sayang... ibu tak kisah awak nak kuar bila.... yang penting anak ibu ni sihat walafiat.. dah tiba masanya awak akan keluar jugak kan =)

hehehe syok bile citer2 ngan my mum n frens pasal hr nak bersalin ni... mcm2 pengalaman... ada tu my fren nye hubby.. wife die ni dah pecah air ketuban.... hubby nye mcm blur tatau nak buat ape.. boleh gi toilet poo poo dulu... heehehe mcm2 lah.... nanti time Jiha nanti camne lah kan..... pastu mama cerita... Arwah nenek Jiha pesan.. kalau nak bersalin tu istigfar byk2, jgn jerit2.. malu kat org hehehehe... mama memang pegang nasihat nenek... takde jerit2 pon... mama nye experience satu ward ngan preggy yang berlainan bangsa.. dierang mang jerit habis2an hehehe.... even baca pasal nak bersalin pon, jerit2 tu tak membantu pon... yang penting pernafasan kene jaga (hehehehe cakap pandai, sekali nanti I yang jerit kaw kaw nye hahaha)

p/s: tak sabar =D

Comments

  1. oh i pun salu rasa bb cam tersedu sedu.. hehe tu sedu eh? ingtkan ape la tu..comel plak bb dlm perut tersedu heeeee..

    ReplyDelete
  2. sedu?comelnyer..jgn lupe tampal tisu basah kt perut..huhuhu..kan klu baby2 sedu selalu letak tisu basah atas dahi kan..nih jiha lum bersalin, letak atas perut la gamaknyer..ekekkeke...

    abaikan petua yg xtau dr mane asal usulnyer..hahahah

    doakan jiha selamat bersalin n dipermudahkan..InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  3. wizza: hehehe comel je... terbayang2 die sedu dlm tu

    farhana: thank u mama ana... amin

    ReplyDelete
  4. ohh..I x pernha plk baca ir tahu pasal baby sedu2 dlm tummy.padahal anak dah nak masuk 2.hehehe..kena gugel nih.

    ReplyDelete
  5. ooo...ada ey baby sedu dalam perut..cam comel jer..

    ReplyDelete
  6. kimmy & deena: Jiha baca dlm What to Expect when u are expecting.... rasanya dlm dokumentari National Geog: In the Womb pon ada pasal baby sedu ni hehehe .... comel kan =)

    ReplyDelete
  7. comel sangat! hehe, jiha i pun nanti kalau deliver tanak jerit2, nak swallow je all the pain, boleh? dah berangan.. hehe..

    ReplyDelete
  8. i pun tak sabar nk tgk anak u.hiihiihi
    insyaALLAH bykkkan selawat & baca doa nabi yunus.

    ReplyDelete
  9. yer lar camner rase nyer klu baby sedu?

    ReplyDelete
  10. so cute...!!nad xdpt rase pengalaman itu..nad bersalin awal..kena induce...tp syok kan dapat tggu sehingga due sebenar..gud luck dear...mak nad pun pesan xmo jerit2 camne sekali walaupun sakit gabann...hehe

    ReplyDelete
  11. jiha..semoga selamat semuanya..amin :)

    ReplyDelete
  12. huda: hehehee berangan tak salah... hehehe comel aje

    ainul: thanks hehehe

    nieyxha & yatie: hmm ntah eh... hehehe kalau die sedu nanti, u'll know it kot... mcm yang Jiha rasa ni kan... mang gegar kecil tu takleh nak control... kalau baby movements, kalau Jiha usap sket ke kan... mesti pattern movement die tu berubah.... ni sama je... gegar2 kecil.. mcm kite sedu lah hehehe

    nads: hehehe kene pose2 ayu aje lah nanti waktu nak meneran hehehe

    ielah: thank u =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…