Skip to main content

Berbual ngan baby heheheh

Conversation ibu n baby

Ibu: Baby, baby nak kuar hari ape eh..... hmmmm

.
.
.
.
Ibu: Ok, kalau sayang nak kuar esok, tendang belah kanan; kalau sayang nak kuar hari Sabtu lusa tendang belah kiri (sambil si ibu letak both her hands kat perut, tgn kanan kat perut belah kanan n tangan kiri kat perut belah kiri)

.
.
.
baby: tup (tendangan kecil belah kiri)

Ibu: hehehe sayang nak kuar lusa ye hehehe... ok kite try lg sekali eh

baby: tup (tendangan kecil juga di belah kiri)

buat kali ke-3... tendangan si kecil still belah kiri hehehe

p/s: haahahaha boleh percaya ke.... hehehe tp seronok la bual2 ngan baby... sgt responsive.... I love u sayang

Comments

  1. uwaaaaaaa.... sgt sayu baca neeehh... ht sgt tsentuh dgn hubungan ibu n anak ni....

    ReplyDelete
  2. jiha you buat i touching lah....pandai baby jiha respond kat mummy dia :) semoga jiha selamat melahirkan :)

    ReplyDelete
  3. hihihi jiha..nanti bby dah kuar kan...jiha mesti tak percaya kalau tgk kaki si comel tu...elly kalau Putry tdo..slalu tgk kaki dia.."ni kaki yg slalu sepak2 dalam perut...hihi "

    ReplyDelete
  4. elly,samela cam fashya..bile die dah kuar, ni la yg dok dalam perut ibu, yang sepak2 perut fashya...cam tak caya die da kuar..comel...

    comella ibu jiha ngan baby ni... :) bby mmg faham ibu die...masa fashya overdue tu..elok2 je hari nk induce dia trus ade rase sakit nak bersalin sebab slalu ckp2 dgn bby ibu taknak kene induce..:)

    good luck jiha..:)

    ReplyDelete
  5. kimmy: =))

    anna: huhu... hubby takde nak borak.... InsyaAllah anna pon nanti bakal merasa pengalaman ni ..amin

    ielah: thanks =))

    elly: hehehe comel je... mesti geram je tgk kaki comel Putry kan

    fashya: hehehe... bagusnye Husna dgr ckp ibu die.... heheheh Jiha pon nak ckp camtu lah...

    ReplyDelete
  6. ehhe comel :)
    mmg best kan kalau baby dpt respon ape kite ckp..rase mcm, wahh dah pandai rupenye baby dlm perut ni :)

    ReplyDelete
  7. baby tunggu ayah balik dulu tu..dia nak ayah azankan kat telinga dia nanti..=)

    ReplyDelete
  8. hehe..kan i dh ckp..baby tu budak baik! somelnyeee...x saba sgt dh ni!!! gudluck u..sila inform i awal2 bl ade ape2..hahaha... *penyebok*

    ReplyDelete
  9. alorlolooo.comey nyer ...gurau n berbual dgn baby yer.....

    ReplyDelete
  10. amy: hehehe ok ok

    yatie: hehehe dah tatau ape nak buat... so borak ngan baby je la

    ReplyDelete
  11. waa..tomel sungguh baby u jiha!!gd luck!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…