Berdebar tau + Baby ku confuse???

June 16, 2010

Hehe camne nak cerita ni... tgl lg 10 hari je until my EDD kan.. berdebar nye bukan main... bila2 masa je baby boleh kuar kan.... sebenarnye hati ni tak sabar sgt nak tgk baby ni tp kalau weekdays je mintak hold dulu... biar lah weekend kan....

Siang je nak ke malam rasa lega sebab lom ada tanda2 tu lg... pastu nak tau tak.. setiap malam sebelum tido punye lah dok risau kalau tgh2 mlm kang terjaga sebab rasa saket bersalin tu dtg ke kan... mesti havoc rumah sewa Jiha nanti hehehe.. ye la sumer budak bujang takde experience lg kan... tp sumernye dah plan siap2.. masing2 dah ade task, tp ye la mana tau tibe2 sumer jd panic ye tak heehehe.... Pastu tiap kali bgn pagi.. ada 2 perasaan yang campur aduk sebenarnye...
  1. lega sehari dh lepas, masih belum bersalin lg.... maknanye makin dekat dgn weekend lah, so chances utk bersalin weekend tu tinggi hehehe........
  2. perasaan yang agak frust sedikit.. takde rasa2 saket pon, oh baby takmo kuar lg ke, ibu dah tak sabar nak jumpe baby ni
hahaha camne tu.. hope baby kuar on weekend tp mang sgt tak sabar nak tunggu baby kuar... hehehe pening2... baby pon jd confuse agaknye heehe...

p/s: mlm td sgt emosi.. tibe2 rasa sedih... nanges... mintak maaf kat parents, PIL and hubby.... semoga semuanya dipermudahkan buat Jiha and baby nanti...Amin... tak sabar nak mengendong, menyusu, cium2 baby bila dia kuar nanti =)

LAGI ARTIKEL MENARIK

20 comments

  1. memang nervous and happy at the same time kan.. mungkin rasa tak sabar nak hold ur child tu lg tinggi and helps u decrease rasa nervous and takut. good luck for the battle sweetie.. =)

    ReplyDelete
  2. ibu confuse, baby pun confuse..semoga dipermudahkan semuanya k..=)

    ReplyDelete
  3. dia nk kasi suprise kt mama dia la tu.mak sedara kita ckp bila dh dtg sakit tu, tarik nafas pastu banyakkan berjalan.tu Doc pakar yg bgtau..

    ReplyDelete
  4. Hi dear.... glad ur still up n about... whn i was xpecting dulu, i siap doa lg biarlah baby kuar lps i hntr assignment.. tup2 betul dia overdue sampai 5 hr.... tp cian baby light meconium.. so, be careful of what u wish for! all d best!!!!

    ReplyDelete
  5. jiha..ryna pun tumpang nebes..apa2 pun,kalau en.suami xde masa saat2 tu, ( mintak2 la baby kuar masa dia ada..) tp pastikan segala persiapan dan langkah2 yg sepatutnya diplan tau..

    moga selamat jer..

    ReplyDelete
  6. semoga Allah permudahkan segala urusan jiha.. n semoga en. suami berada disisi mase tu.. AMIN :)

    ReplyDelete
  7. gud luck jiha...:D
    x sabar nk ajak zafri g tgk baby u...

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya selamat utk very-soon-mummy-to-be.. gud luck!

    ReplyDelete
  9. neves kan jiha..mun pown dulu cmtue jugak....mlm2 bile terjg...ckp kt diri sendiri..tak beranak lg aku..hahhaa....rasa ms cepat jer berlalu..jg diri baik2 jiha....mun doakan kesejahteraan jiha

    ReplyDelete
  10. ngee jiha..elly aritu cam tu a...lagi2 bila mak mertua dah sampai kat rumah...pastu macam2 tanda palsu keluar..mmg psiko elly tau...tu yg jadi cam tertanye2 bila nak bersalin...

    tp semua dah lepas..hihi

    semoga selamat eh jiha..cepat2 kawan Putry kuar eh..nanti leh kita wat gathering beramai2..

    ReplyDelete
  11. dah rabu ni... sabar ye bby.. wiken yeee.. sian ibu... nnti bagi la ayah ade skali.. baru best.. blh azankan... bby kan baik.. dgr ckap ibu yeee...

    jiha.. dah x lame tu...moga slamat ye.. InsyaAllah.. Ameen..

    ReplyDelete
  12. baha: tu la rasa tak sabar tu melebihi dr rasa berdebar rasa nye ... thanks

    deena: hehehe thanks

    ainul: thanks.. breath in breath out hehehe

    nurziani: yeke.. mintak2 semua nye dipermudahkan... semua ketentuan Allah

    ReplyDelete
  13. ryna: nebes eh.. hehehe mintak2 semua nye lancar

    nieyxzha: amin

    wizza: ayayai tu la.. tak sabar kan

    ida: hehehe aku pon tak sabar nak jumpe zafri..asek la tak sempat tau

    ReplyDelete
  14. Mrs Azhar: thanks =)

    mun: thanks mun =0

    yatie: ok yatie.. hehehe mlm td rasa syahdu pulak.. ni dh ok dah =D

    elly: hehehe moms n tots gathering .. bestnye

    anna: tu la... mudahan ayahnye lah yang dpt azan dan tahnik kan baby ni nanti

    ReplyDelete
  15. insyaAllah moga2 dipermudahkan bersalin. and an early wis for u...welcome to mommyhood!!! :-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. smoga sume slmt insyaAllah.. embrace dis moment.. n jz enjoy ur pregnancy k.. jgn pk byk2 even Susah nk buat hehe.. take care..

    ReplyDelete
  17. hehehe..baby pon confuse,nak keluar bila ni.

    harap semuanya baik2 ye jiha,dan masa sakit bersalin nanti,ur husband pon ada skali.take care ye..:)

    ReplyDelete
  18. drama mama: thanks =D

    zue: hehehehe sgt best kan pregnant.. sebab ada baby teman dlm perut ke mana2

    kimmy: amin... thanks =D

    ReplyDelete

Thanks Lovelies