Skip to main content

Berdebar tau + Baby ku confuse???

Hehe camne nak cerita ni... tgl lg 10 hari je until my EDD kan.. berdebar nye bukan main... bila2 masa je baby boleh kuar kan.... sebenarnye hati ni tak sabar sgt nak tgk baby ni tp kalau weekdays je mintak hold dulu... biar lah weekend kan....

Siang je nak ke malam rasa lega sebab lom ada tanda2 tu lg... pastu nak tau tak.. setiap malam sebelum tido punye lah dok risau kalau tgh2 mlm kang terjaga sebab rasa saket bersalin tu dtg ke kan... mesti havoc rumah sewa Jiha nanti hehehe.. ye la sumer budak bujang takde experience lg kan... tp sumernye dah plan siap2.. masing2 dah ade task, tp ye la mana tau tibe2 sumer jd panic ye tak heehehe.... Pastu tiap kali bgn pagi.. ada 2 perasaan yang campur aduk sebenarnye...
  1. lega sehari dh lepas, masih belum bersalin lg.... maknanye makin dekat dgn weekend lah, so chances utk bersalin weekend tu tinggi hehehe........
  2. perasaan yang agak frust sedikit.. takde rasa2 saket pon, oh baby takmo kuar lg ke, ibu dah tak sabar nak jumpe baby ni
hahaha camne tu.. hope baby kuar on weekend tp mang sgt tak sabar nak tunggu baby kuar... hehehe pening2... baby pon jd confuse agaknye heehe...

p/s: mlm td sgt emosi.. tibe2 rasa sedih... nanges... mintak maaf kat parents, PIL and hubby.... semoga semuanya dipermudahkan buat Jiha and baby nanti...Amin... tak sabar nak mengendong, menyusu, cium2 baby bila dia kuar nanti =)

Comments

  1. memang nervous and happy at the same time kan.. mungkin rasa tak sabar nak hold ur child tu lg tinggi and helps u decrease rasa nervous and takut. good luck for the battle sweetie.. =)

    ReplyDelete
  2. ibu confuse, baby pun confuse..semoga dipermudahkan semuanya k..=)

    ReplyDelete
  3. dia nk kasi suprise kt mama dia la tu.mak sedara kita ckp bila dh dtg sakit tu, tarik nafas pastu banyakkan berjalan.tu Doc pakar yg bgtau..

    ReplyDelete
  4. Hi dear.... glad ur still up n about... whn i was xpecting dulu, i siap doa lg biarlah baby kuar lps i hntr assignment.. tup2 betul dia overdue sampai 5 hr.... tp cian baby light meconium.. so, be careful of what u wish for! all d best!!!!

    ReplyDelete
  5. jiha..ryna pun tumpang nebes..apa2 pun,kalau en.suami xde masa saat2 tu, ( mintak2 la baby kuar masa dia ada..) tp pastikan segala persiapan dan langkah2 yg sepatutnya diplan tau..

    moga selamat jer..

    ReplyDelete
  6. semoga Allah permudahkan segala urusan jiha.. n semoga en. suami berada disisi mase tu.. AMIN :)

    ReplyDelete
  7. gud luck jiha...:D
    x sabar nk ajak zafri g tgk baby u...

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya selamat utk very-soon-mummy-to-be.. gud luck!

    ReplyDelete
  9. neves kan jiha..mun pown dulu cmtue jugak....mlm2 bile terjg...ckp kt diri sendiri..tak beranak lg aku..hahhaa....rasa ms cepat jer berlalu..jg diri baik2 jiha....mun doakan kesejahteraan jiha

    ReplyDelete
  10. ngee jiha..elly aritu cam tu a...lagi2 bila mak mertua dah sampai kat rumah...pastu macam2 tanda palsu keluar..mmg psiko elly tau...tu yg jadi cam tertanye2 bila nak bersalin...

    tp semua dah lepas..hihi

    semoga selamat eh jiha..cepat2 kawan Putry kuar eh..nanti leh kita wat gathering beramai2..

    ReplyDelete
  11. dah rabu ni... sabar ye bby.. wiken yeee.. sian ibu... nnti bagi la ayah ade skali.. baru best.. blh azankan... bby kan baik.. dgr ckap ibu yeee...

    jiha.. dah x lame tu...moga slamat ye.. InsyaAllah.. Ameen..

    ReplyDelete
  12. baha: tu la rasa tak sabar tu melebihi dr rasa berdebar rasa nye ... thanks

    deena: hehehe thanks

    ainul: thanks.. breath in breath out hehehe

    nurziani: yeke.. mintak2 semua nye dipermudahkan... semua ketentuan Allah

    ReplyDelete
  13. ryna: nebes eh.. hehehe mintak2 semua nye lancar

    nieyxzha: amin

    wizza: ayayai tu la.. tak sabar kan

    ida: hehehe aku pon tak sabar nak jumpe zafri..asek la tak sempat tau

    ReplyDelete
  14. Mrs Azhar: thanks =)

    mun: thanks mun =0

    yatie: ok yatie.. hehehe mlm td rasa syahdu pulak.. ni dh ok dah =D

    elly: hehehe moms n tots gathering .. bestnye

    anna: tu la... mudahan ayahnye lah yang dpt azan dan tahnik kan baby ni nanti

    ReplyDelete
  15. insyaAllah moga2 dipermudahkan bersalin. and an early wis for u...welcome to mommyhood!!! :-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. smoga sume slmt insyaAllah.. embrace dis moment.. n jz enjoy ur pregnancy k.. jgn pk byk2 even Susah nk buat hehe.. take care..

    ReplyDelete
  17. hehehe..baby pon confuse,nak keluar bila ni.

    harap semuanya baik2 ye jiha,dan masa sakit bersalin nanti,ur husband pon ada skali.take care ye..:)

    ReplyDelete
  18. drama mama: thanks =D

    zue: hehehehe sgt best kan pregnant.. sebab ada baby teman dlm perut ke mana2

    kimmy: amin... thanks =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…