Skip to main content

Urut masa berpantang nanti...

Selalu org berurut 3 hari direct kan.... Jiha rasa nak berurut 7 hari direct la.... kalau sehari RM40 mahal tak eh...... tak campur mandi herba n bertungku... kalau campur die charge RM60 sehari.... RM10 utk bertungku, RM10 lg utk mandi herba..... aci tak kalau bertungku tu amek 3 hari aje eh....

7 hari urut ; RM280
3 hari tungku & mandi herba: RM60

so total RM 340..... mahal tak eh

p/s: oh tak sabar nye nak diurut2... last Jiha berurut n pampering myself masa pregnant 5 bulan hr tu... pastu dah tak berani dah... dah takleh baring meniarap kan.. camne nak ber spa2 ye dak hehehe

Comments

  1. kalo nak dibandingkan ur kesihatan after deliver nnti, tak mahal la tu jiha...... ok dah tu..

    amik je la kalo utk kebaikan.. duit blh carik.. kannnn????

    *sgt2 suke massage2...owwwhhh heaaaaveeennn*

    ReplyDelete
  2. betul tu...klu utk kesihatan ok lar tu....tempah kat maner tukang urut tu nnt jiha???

    ReplyDelete
  3. hari tu tanye tukang urut yg urut azza, die kate 80 hengget sehari..tu termasuk urut, tungku, lulur, tangas sume..so kalau total 7hari rm560..lg mahal..huhu..so ok la kot tu jiha..

    ReplyDelete
  4. anna & yatie: btol2.. yang penting sihat kan

    fit: actually die charge RM80 jugak sehari.. tp sebab kakak2 jiha pon dah biasa ngan die plus amek direct 7hari.. tu die bg diskaun sket tu heheh

    ReplyDelete
  5. cm ok je tu.. lgpun kt kl kan...mmg la xde yg murah.. rs da ok tu hehe :) x sbr bertungku eh? i x sbr nk bertungku. nk kasi kempis perut cpt2 hoho

    ReplyDelete
  6. salam ziarah...

    murah tu urut sehari RM40

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudah-mudahkan semuanya;)bestnya dah tak lama kan..

    xoxo
    pja

    ReplyDelete
  8. ok ler tue...normally bila start urut after bersalin? n 3 days tue 3hari berturut-turut ke?

    ReplyDelete
  9. wizza: oh bertungku nak bg perut kempis eh.. Jiha ni bukan tau bende2 ni... org buat Jiha pon buat hahaha

    Ina: oh murah eh... thanks... tak geti la rate2 urut2 ni hehe

    merahjamboo: thank u.. haah dah tak lama je ni hehe

    safiah: lepas bersalin je dah leh urut.. haah direct

    ReplyDelete
  10. oh ok...thanks...coz masa 1st baby dulu czer...so saya urut pun after 40 days...hopefully this time normal ler...:)

    ReplyDelete
  11. It's reasonable, kat area KL ni paling murah i pernah jumpa RM80 sehari.. other than that might cost us 100++ tak termasuk transportation cost lg

    ReplyDelete
  12. erm..kire salah 1 cr nk cepat kecutkn rahim.. takde la kempis sgt..kena rajin bengkung jugak..hehe..ntahla..dgr org ckp je :P

    ReplyDelete
  13. Hi jiha, im one of ur silent readers, can i hv those makcik urut punya contact no? coz i will deliver some time in ramadhan, its hard for me to find any tukang urut who's willing to deliver their services then :(..

    ReplyDelete
  14. safiah: InsyaAllah

    Baha: makcik tukang urut mang leh wat duit kat KL ni kan =)

    wizza: oh hehehehe

    anon: actually akak tukang urut sebab die muda lg hehehe... normally die charge RM80 (urut+mandi herba+tungku).. tp JIha special case sket.. try la mana tau dpt diskaun gak

    Kak Salina 0136334979

    ReplyDelete
  15. salam akak.. saye biasa jadi silent reader je blog akak,tak pernah komen pun.. akak, nanti nak berurut, pastikan tukang urut tak urut sangat bahagian perut.. my hubby selalu jumpe patient yg usus terbelit sebab kes urut.. sebab kes berurut dgn tukang urut yg tak profesional.. kalau urut bahagian belakang n selain dari perut, tak pe.. oke, selamat menunggu ketibaan YB Baby ye.. hihi.. saye lambat lagi nak tunggu baby lahir.. in September, insya ALLAH..

    ReplyDelete
  16. tu la, tgh duk tanye2 jgk org bile bab berurut lepas bersalin nnt, mcm2 harga yg ade hehe. ade yg mahal...3 hari..rm500! mahal kan? huhu. tp mungkin die akan jaga ibu bersalin tu, seharian, mandi2 anak sekali huhu

    ReplyDelete
  17. aniemz: thanks... oh yeke.. sampai terbelit usus.. alahai.. ok nanti igt kan tukang urut tu.. thanks for the info.. September eh.. take care =)

    Hanie: mak aiii 3hari RM500 mahal nye.. kire JIha nye ni abes murah lah kan hehehe

    ReplyDelete
  18. salam Jiha.

    bolah tahu,U area mana dan dah dpt ke org mengurut nanti.I pon tak sabar nk berurut lepas bersalin nanti,tapi sampai skrg masih belum dpt cari tukang urut.

    ReplyDelete
  19. kimmy: i dok area keramat.. tukang urut ni biasa urut kakak2 i pas bersalin...

    kalau u nak ni no die Kak Salina 0136334979

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…