Skip to main content

Cuti awal..perlu ke?

Back in the office.... dengan batuk yang masih ada and pinggang yang saket ya amat huhu

Belum fully recover and rupenye semua housemate Jiha demam... oh no... tak boleh tak boleh... jgn lah berjangkit balik... belum pulih sepenuhnye ni... i need my energy n health for my baby huhuhu

Before ni batuk je mang akan rasa sakit kat rusuk n perut.. semalam sakitnye sampai ke pinggang...owh... and now even time tak batuk pon, the pain stays... mlm td punye lah takleh tido sebab saket sgt pinggang huhuhu

perlu ke Jiha amek cuti awal... utk berehat and kuarantin diri dr terjangkit2 (mintak jauh kan).. i need the energy... bukan itu saje... sejak tak sihat ni, selera makan pon dah turun.. sian baby nanti tak cukup makan... my EDD will be on the 26th of June... awal sgt tak eh kalau start cuti on the 14th tu?

p/s: ibu saket pinggang.. really need ayah huhu ;(

Comments

  1. better rest la jiha..
    takot nnt jejaskan bb plak..

    rsnya kalo 14 tu cuti.. still ok lagi..
    papepon.. mira doakan jiha cpt2 recover eh.. nnt sng nak branak.. br ade energy nak push.. =p

    ReplyDelete
  2. amik ar klu betul2 memerlukan..demi baby...

    ReplyDelete
  3. kite minggu ke 39 next week baru nk start cuti..haha rase lambat pulak..tp keje byk kt opis ni xley nak skip..kalau boleh cuti awal amek je..rest2 jln2..

    ReplyDelete
  4. fit pon tatau lagi nak amek cuti ke mg depan..sebab dah 39 weeks..hehehe..tak reti2 nak dok umah..

    ReplyDelete
  5. miera: annual leave dah tak byk...nanti nak simpan cuti raya lg... maybe jiha start cuti on the 21st tu kot

    yatie: demi baby

    nadya: tu la..tp tak sihat ni pon takde hati nak wat keje

    fit: jiha pon terpaksa tunggu 39weeks jugak utk cuti...

    ReplyDelete
  6. take a rest la jiha..sihat kan badan tuk baby...

    ReplyDelete
  7. jiha, kalau perlu cuti awal then cutilah, cos u may heal early nanti masa pantang so no prob nak masuk keje, i guess ape2 pun do think bout ur health la since dah sarat ni.. :)

    jiha, promise nanti tulis pengalaman deliver tau? promise? hehe..

    ReplyDelete
  8. u...i nangis baca nota p/s u..siyes..ttbe sebak..i xtau mcm mn u leh jd tabah sgt..n ni lembik n manja sgt kot..huhu..sangat2 kagum ngan u..insyaAllah ada la balasan baik tuk u nanti..i sentiasa doakan yus cepat2 dapat duduk sama u n baby..aishhh..i memang emo lately...

    ReplyDelete
  9. nads: tu lah..

    huda: tu la... mood keje pon dah takde ni.. takleh nak process ape2 dah... need rest.. hehehe insyaAllah akan ada nanti entry bersalin tu.. doakan sumer selamat eh =)

    amy: i tak tabah sebenarnye.. yus je tau i camne huhu... tu lah cepat2 lah kan..amin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…