Skip to main content

Oh!! Check up lg japgi...

oh.. i lost 2kg.. camne ni.. kene marah tak japgi ngan nurse... bukan sengaja... demam hr tu sebabkan tak de selera... roti butterscotch yang enak tu pon leh makan segigit je... ni baru hari Selasa ada selera makan balik.. semalam pon dah makan Pizza dah... tu pon tak naik lg berat huhu

sgt ngantuk... nak wat keje ape pon takleh ni huhuhu... mlm td takleh tido... saket pinggang ya amat... sebelum nak tido dah urut2 sket.. tp tetap takleh tido.. lena jap... terjaga sebab saket pinggang... nak bersalin awal leh tak hehehe... oh oh tp lepas kan wedding mama Aisyah hr Sabtu ni dulu ye baby.. pastu hr Ahad tu baby nak kuar pon ibu dengan rela hati bersedia....

td rasa mcm kene tanduk2 ngan baby kat bahagian bawah tu... rasa saket kejap.. kejap je la... sakit pinggang ni yang tak ilang2.. agak2 bile la Jiha bersalin ni eh....

p/s: dah rasa bosan pulak tiap2 minggu gi check up... dengan mood yang tiada ni... dengan tahap kesihatan yang merundum ni.... ohh penat

Comments

  1. erm same la kite jiha..minggu ne dah 38 weeks..nak alih badan mase tido rase cam pedih btol kat tepi perut..sebab baby dah besa kot..pastu 2, 3 hari ne dah sakit2 pinggan sesangat..tg mase je kot..huhu..tp kalau jumpe kat sepital ampang best jgk kan..at least ade teman..hihihi..pale ne asek tebygkan saat2 besalin je neh..pastu asek pk camne la sakitnye nanti..huhuu

    ReplyDelete
  2. sabar la jiha sayang..

    dah minggu2 akhir nih..dugaan 2 sbb nak uji sabar jiha..

    ryna doakan jiha n baby selamat jer..n jgn lupa makan..sian bb tau..

    ReplyDelete
  3. sabar dear...mmg camtu dugaan ibu mengndung...tp sume tu kan kt akan rindu bile dah deliver nanti tau...serius sangat...nad dah pun rindu nak rase ade baby dalam perut...huhu

    ReplyDelete
  4. fit: tu la kan... kalau ada geng kat hospital nanti takde la bosan sgt kan

    ryna: sabar sabar

    nads: jiha enjoy sgt each moments of my pregnancy ni... cume ada paranoia sket.. bile saket2 ni.. sket pon tak blame baby, tp more on risaukan si kecik kat dlm ni.. hehehe nads, ape lg preggy la lagi hehe

    yatie: i will .. thanks

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…