Skip to main content

Oh Perut ku!!!

Kalau korang tgk perut Jiha masa gambar 35weeks Pregnancy Photoshoot tu sgt besar kan... skang ni Jiha rasa makin membesar tau... mcm mane Jiha tau... sebab baju2 preggy yang Jiha pakai ni sume dah terjongket ke depan... kelim2 baju pon dah mengembang di tahap maksima... ayayai... dr pandangan sisi mang nampak sgt baju ni dah terjongket hehehe... besar nye perut ibu ni

Jalan pon dah mcm penguin... kalau dpt kat adik bujang ku dua org tu.. mesti die gelak2 je tgk Jiha jalan... mcm penguin.. ces ces ces

Hari ni Jiha last keje... start next week nak cuti dah... kesian kat housemate takmo dierang lak bersusah payah nanti... plus parents Jiha asek suspen je sepanjang Jiha kat BBST ni... tp ramai colleague yang kata sayang nye cuti awal, sebab takut tak bersalin2 lg.. mana la tau baby overdue ke... sayang annual leave... ramai yang suggest suh gi mintak mc seminggu... alahai kalau nak tau Jiha ni la org yang paling susah nak mintak mc... selalu doc je yang bg.. nama nak mintak... mang tak geti? camne? alahai.... tp mang dah tak larat sebenarnye nak kelek perut ni ke sana sini... i need a good rest huhuhu

oh... mlm td mlm last la Jiha tido di umah sewa.. pas ni dah tak duduk situ lg dah.. after cuti pantang pon nanti Jiha akan ulang alik dr KL.. so mlm td kemas2 la barang2 umah sket... mana yang diangkut bawak balik n mana yang nak tumpang tgl di situ.. kene la kemas ye dak.. takkan nak biar je... perasan mcm larat... brg2 tu tak la berat mana pon... tp mak buyung ni kejap2 je penat... angkat2 itu sket ini sket... dah flat.... pastu mlm amek... saket badan n flower rasa cramp2 sket hehehehe.... tp sket je la.. still leh tido ngan lenanye hehehe

p/s: tak sabar nak jumpe my hubby malam karang... hehehe baby nak kuar bile ni eh? senang citer ibu takyah mintak2 mc or apply annual leaves dah heehhee

Comments

  1. hehehhe.. mmg gmbar photoshoot tu nmpak sgt besarrrr tau perut jiha..

    ohh.. dah nak start cuti ye...

    moga2, jiha rehat byk2.. moga selamat sumenyeeee.. Ameen.. risaunyee.. nevesss kann???

    ReplyDelete
  2. hehe same la jiha.. perut membesar bagai johan.. wiza pun sama. ade tshirt tu pakai bebaru ni rs ok jer..skang da ketat gile tang perut. tu sebab perut kita da turun jiha. sebab tu jadi cm baju kita x muat.. perut da kebawah :)

    all the best to u too.. semoga semuanya selamat n baby kuar time ayah dia ade :)

    hee..makin dkt ni mkin x sbr kn? :D cmni prasaan jadi ibu rupanya..tsk

    ReplyDelete
  3. anna: hehehe nak cuti dah.. thank u anna.. nanti kalau dah selamat bersalin Jiha update ye

    wizza: oo sebab makin menurun eh... dah rasa mcm bola dah besar die, mentang2 la world cup hehehe

    mang sgt tak sabar

    ReplyDelete
  4. baby pun dah x sabar nak jumpa ibu tu..

    selamat bercuti..selamat berehat..

    n dont forget to update kalo dah give birth nanti yer..=)

    ReplyDelete
  5. jiha..da nk cuti yer..selamat bercuti yer..tp kita still keje gak...sbb ada keje2 lg nk kn wat..ikutkan ati nk apply gak cuti seminggu..hubby pon dok risau je..tp kalo da lps due date still xbersalin, nk xnk kn apply gak cuti..

    ehehe kita pon xsabar nk jumpa hubby mlm ni..sonoknye..time weekend ni la rs baby nk kuar pon xpe..

    take care yer jiha..semoga selamat semuanya..:) -Faz

    ReplyDelete
  6. deena: thanks.. i will =)

    faz: oh faz.. u pon weekend hubby n wifey ke... hehehe sama lak kite kan.. due date pon sama =)

    ReplyDelete
  7. nanti baby dah rasa sempit dok dlm tu lama2,mesti dia nk kuar jgk.baru dia tau,duduk dlm dakapan mamanya lagi best..hehehe..

    ReplyDelete
  8. yup..kebetulan yang x disangka..:) -Faz

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…